Volgens mij was er nog niks over bekend dat Square Enix een demo uit zou brengen van Final Fantasy XV en verscheen hij gewoon ineens vandaag (31 maart). Als Final Fantasy fangirl was ik gelijk helemaal gehyped en zette meteen de Playstation 4 aan toen ik het nieuws las. In de eerste instantie dacht ik dat je de demo alleen kon spelen als je de game zou pre-orderen, maar dat was dus niet het geval!

Het plan was om eerst wat boodschappen te gaan halen die Dennis en ik vergeten waren te halen afgelopen maandag maar hey, Final Fantasy XV is veel belangrijker dan wat soepgroenten en een aubergine. Als je de demo opstart, krijg je eerst wat standaard vragen zoals in welke taal je de game wilt spelen enzovoort. Ik had gekozen voor de Engelse stemmen, alhoewel ik Japanse stemmen ook super tof vind. Zo speel in Final Fantasy XIV met de originele Japanse stemmen maar bij Tales of Zestiria ging me dat allemaal even te snel en kon ik het niet bijhouden met het lezen van de Engelse teksten. Anyways~ Het is tijd voor een mini review van de FFXV demo!

Je speelt als de jonge Noctis en begint in een bosachtig gebied in jouw droomwereld. Samen met je naamloze, super fluffy en schattige Carbuncle, ga je op pad. Je krijgt wat uitleg hoe je moet springen, rollen en wapens moet equippen. Dit spreekt allemaal voor zich en in een mum van tijd ben je daar mee klaar. Gaandeweg kom je een hele hoop, soort van gele diamantjes tegen die ik maar verzameld heb. Ik heb nu nog geen idee wat je er mee kunt doen, maar dat wordt waarschijnlijk wel duidelijk wanneer de volledige game beschikbaar is. Even later kom je wat level 1 monsters tegen die je dood kunt maken met je speelgoed zwaard -of hamer.

Er bevinden zich in de wereld ook een aantal plateau’s die verschillende dingen doen wanneer je er op gaat staan. Zo kun je het weer veranderen, al je MP aanvullen of zelfs in een beest veranderen. Wanneer je het einde nadert, staat er nog een reusachtig monster op je te wachten en verander je plots naar volwassen Noctis. Je kunt niet zomaar op het monster in bashen, maar je moet een bepaalde tactiek uitvoeren – en die ga ik natuurlijk lekker niet verklappen.

Wanneer je vertrekt uit de droomwereld, moet je nog één ding doen; je Carbuncle een naam geven. Ik heb haar de naam Yuuki gegeven, vernoemd naar mijn Final Fantasy XIV character. Ik heb eigenlijk geen idee wat het nut hiervan was, maar het is een leuk extraatje!

Verder is het niet geheel onbelangrijk om te weten dat Square Enix ook bekend heeft gemaakt dat de volledige game op 30 september 2016 uit gaat komen, jippie! Ik had stiekem verwacht dat het nog wel een jaar zou gaan duren. Zo wacht ik ook al een aantal jaren op Kingdom Hearts III en die is er ook nog steeds niet *huilen*

Heb jij de demo al gespeeld? Zo ja; wat vond je ervan?