Onlangs kregen we vanuit AOC de vraag of we zin hadden om de nieuwe AOC C32G1 Curved Frameless Gaming Monitor te reviewen. Nu is het zo dat ik zelf altijd nieuwe beeldschermen als leuke ‘speeltjes’ zie en dus kon ik het niet laten om hiermee aan de slag te gaan. Ik had dus het voorrecht om dit beeldscherm te testen, om eerlijk te zijn vind ik het scherm fantastisch! En daarom kom ik ook direct met het eerste minpunt, het beeldscherm moest na de testperiode helaas weer worden teruggestuurd…

Qua vormgeving zien we dat de AOC C32G1 een prachtige curve heeft maar het mooiste is nog wel dat het hier een randloos scherm betreft! Geen dikke zwarte randen meer, enkel nog een klein randje waardoor je nog net kunt zien waar het beeldscherm ophoudt zodat je niet achter je scherm gaat zitten kijken waar je cursor is gebleven.

Deze strakke afwerking zorgt ervoor dat de looks van de AOC C32G1 er super strak en piekfijn uitzien. Het enige wat je ziet is dat er aan de onderkant nog wel een dikkere rand zit, maar dat maakt niet heel erg veel uit. Overall is de afwerking en het design gewoon erg slick. Iets wat ik niet van tevoren had verwacht, want ik had nogal het idee dat curved monitoren niet zoveel extra bijdragen aan de beleving van een game. Nu ik de AOC C32G1 heb mogen testen kom ik hier direct op terug. De lichte curve, in samenwerking met de 32 inch (81 cm!) zorgen ervoor dat het bijna een nieuwe beleving met zich meebrengt tijdens het gamen. Sterker nog, nu ik de AOC C32G1 heb ervaren wil ik eigenlijk niets anders meer, alleen denkt mijn banksaldo daar anders over…

Naast het design is er natuurlijk nog veel meer wat een scherm een goed scherm maakt. Want een randloos scherm is prima, maar als de resolutie, aansluitingen en het geluid tegenvallen, dan heb je een mooie eyecatcher waar je achteraf niets mee doet, dus daarom moeten we ook verder kijken dan dit. Om te beginnen hebben we de resolutie van het scherm.

De doos beloofd veel goeds

Het gaat hier om een FHD 1920 x 1080 scherm, dit is voor de meeste mensen goed genoeg, maar helaas geen 4K, wat toch hetgeen is waar iedereen op den duur naartoe gaat. Dus is het slecht, nee, absoluut niet, maar omdat je voor de standaard resolutie kiest is het niet een scherm voor de mensen die al vol met de nieuwe generatie bezig zijn. Wat dan wel weer een voordeel is, dat is de 1ms MPRT (Moving Picture Response Time), dus de kans op blur is daardoor erg klein. Neem daarbij ook nog eens de FreeSync optie mee en je snapt waarom de AOC C32G1 een responsetijd heeft van maar 1ms.

Iets wat voor dit scherm prima werkt, maar wat je in de voorbereiding op de toekomst mist is het feit dat dit een 144Hz monitor is. Dat is natuurlijk meer dan genoeg voor dit scherm, maar ook hierbij is het zo dat tegenwoordig genoeg schermen beschikbaar zijn die makkelijk over de 200Hz gaan. Dus het is prima voor nu, maar ook hier mis ik de blik op de toekomst.

Slicke achterkant met genoeg aansluitingen

Waar ik dan wel weer blij van word, zijn de aansluitingen die je terugvind op de AOC C32G1, genoeg porten, dus of je het signaal nu via een displayPort, HDMI, VGA of VESA wilt laten overbrengen, alles is mogelijk en voor ieder wat wils.

Dan moeten we het natuurlijk ook nog over de prijs hebben, deze is voor de OAC C32G1 niet super overdreven, het is een degelijk prijs als je kijkt wat je ervoor terug krijgt. Maar goed, ondanks dat moet je voor deze monitor toch aan een bedrag van minimaal € 250,- denken. Dus het is niet zo dat je er snel een zult aanschaffen mocht je een nieuw scherm zoeken.

Geschreven door ons crewlid Nico

Review - AOC C32G1 32" Curved Frameless Gaming Monitor
Deze monitor is een prachtexemplaar. Ik ga deze zeker aanschaffen voor mijn eigen setup. Ik ben helemaal om. Het beeld is scherp en helder. De kleuren komen goed tot zijn recht. En hij is ook nog eens scherp geprijst. Kortom een wellrounded monitor met veel functionaliteit.
Verdict8.5
+ Punten
  • Beeld/kleur kwaliteit is perfect
  • Prijs/kwaliteit verhouding is goed
  • 144Hz en 1ms zorgen voor een vloeiend beeld
- Punten
  • Geen speakers
  • Niet in hoogte verstelbaar
8.5Verdict