Path of Sin; Greed (hierna genoemd Greed) maakte vorig jaar zijn debuut al als mobiele én PC game dankzij Artifex Mundi en Cordelia Games.  Sinds een kleine 3 weken kunnen we dankzij een port ook van deze “whodunnit” genieten op de Switch.

Greed is een leuke combinatie van “HOPA” en “Point and Click”.

Een HOPA? Troost je, ik moest ook even twee keer het alwetende Google raadplegen; Hidden Objects and Puzzle Adventure.  Hadden we zelf kunnen bedenken, of niet, ik in ieder geval niet.

“Hebzucht”
Greed begint met een prachtig intro, jij, de speler, wordt als “Rookie” detective op je eerste zaak gezet.  Een simpele zelfmoord, althans, dat is wat ze je laten geloven.

Eenmaal aangekomen op het verlaten eiland waar deze tragische gebeurtenis heeft plaatsgevonden gaat er letterlijk en figuurlijk een wereld voor je open.  Wat hierna volgt is een grandioos verteld verhaal met de nodige plottwists, puzzels en uitdagingen.

Gelukkig krijg je in je eerste zaak wel wat hulp;
Via het menu kan je namelijk kiezen hoe moeilijk je het jezelf wilt maken, deze opties bepalen onder andere hoeveel hints je krijgt, hoe snel je hintbalk oplaadt, of je nog andere aanwijzingen kan gebruiken, of  dat je genoeg zelfvertrouwen hebt om dit verhaal op eigen kennis en kracht op te lossen. Dit zou een hele mooie aanvulling zijn voor de replay-waarde, ware het niet dat het niks veranderd aan het uiteindelijke verhaal.

 

Mobile game vs een volwaardige game begint al met deze controls

Het concept van moordzaken oplossen in combinatie met puzzels en zoekplaatjes is natuurlijk al vrij bekend, of het nou een gratis spelletje in de mobiele store was, hetzelfde concept op de DS of een hele oude Windows 95 spin off van Agatha Christie; het gaf en geeft je toch een gevoel van trots als je een puzzel oplost zonder een walkthrough.
Ik moet dan ook heel eerlijk bekennen dat ik al sinds jaar en dag dit soort games voor de lol tussendoor speel.

“Riddle me this..”

Zonder te veel te verklappen over de puzzels of het verhaal zelf was ik oprecht aangenaam verrast over de kwaliteit van deze game in de breedste zin van het woord.

Grafisch was het namelijk meer dan prettig om naar te kijken op mijn TV en de puzzels hadden precies de heerlijke balans tussen “Ha, kijk hoe slim ik ben!” en “ik gooi mijn controller dwars door de mu—Oh wacht”.
Bepalende factor hierin was dan ook de grote afwisseling tussen het verhaal, de puzzels en zoekplaatjes.

Nadeeltje; het spel is niet in het Nederlands omgezet, dus mocht je de Engelse taal niet helemaal machtig zijn kan dit af en toe een tikje frustrerend zijn.

“Be fearful when others are greedy, and greedy when others are fearful”

Greed is een fantastisch uitstapje tussen alle grote titels  en geweld door.

Is het de beste “HOPA” ooit? Nee, maar het komt wel aardig dichtbij, helemaal als je naar het aanbod in de Nintendo eShop kijkt in dit genre.

Geschreven door ons crewlid Rianne

Review - Path of Sin; Greed
Verdict7
+ Punten
  • Spannend verhaal met genoeg uitdagingen in de puzzels
  • Uitgebreider dan je standaard mobiele spelletje
  • Extra hoofdstuk
- Punten
  • Af en toe langdradig
  • Stevig prijsje
  • Muziek en Voice-acting is naar de achtergrond geschoven
7Totale score