God-of-War-PS-Vita-Wallpaper

Een van de grootste successen op PlayStation 2 is de onbetwistbare koning van de hack n’ slash games genaamd God of War. Jij stapt in de sandalen van anti-held Kratos die door een wrede streek van de goden erin wordt geluisd om zijn eigen gezin van kant te maken. Geplaagd door deze vreselijke visioenen die hem nachts teisteren is hij het zat en beloofd zich te zullen wreken op Ares en alles en iedereen die hem in de weg staan. God of War heeft zich buiten de sequel en prequels al meerdere keren laten zien op verscheidene PlayStation hardware, nu is het jongste vlaggenschip van Sony aan de beurt en gaan we zelf ondervinden of de Goden hun goedkeuring hebben kunnen geven aan de God of War Collection.

Go with Gods, Kratos. Go forth in the name of Olympus

God of War I en II waren meer dan grandioze games die de gamer menig uur gekluisterd aan zijn scherm hield, voornamelijk te danken aan de uitermate soepele gameplay en de brute actie die zich voor je neus voltrokken. Het fenomeen QTE (Quick Time Event) maakte eveneens zijn debuut en bezorgde de gamer een nieuwe manier van spelen door op het juiste moment op de juiste button te drukken. Het is ook niet de eerste keer dat Kratos en co zich laten porten. Eerder waren de PlayStation 3 en de vergeten stiefzoon beter bekend als de PSP al vereerd met een port-bezoek.

Beide games naderen het randje van hun 10-jarig bestaan en dat gaat natuurlijk gepaard met gedateerde visuals en niet up-to-date sound. En hier vliegt de game dan ook gelijk de bocht uit. Heel begrijpelijk dat animaties van bijna een decennium niet meer on-par zijn met de huidige animaties in games, maar het is goddeloos te noemen dat er geen werk is gemaakt van een update aan de visuals. Zowel ingame als cut-scene zijn gewoon 1 op 1 gekopieerd zonder enige vorm van aanpassing. We weten dat de PS Vita een behoorlijk krachtig apparaat is en geen moeite zal hebben met games van tien jaar geleden-ook al zijn ze opgepoetst.

Waarom Santa Monica Studio en Sony daar geen werk van hebben gemaakt is duidelijk een vorm van godslastering. Eveneens de audio moet het onderspit delven, ook hier is absoluut niks aan gedaan. In de verdediging van de PS Vita weten we dat de twee ingebouwde speakers niet tot de top behoren, maar het muffe en zachte geluid die de game produceert zijn deze benchmark games niet waardig. Het is eventueel nog op te lossen door een degelijke headset op de PS Vita te prikken, maar dit zou eigenlijk niet mogen.

God-Of-War-3-Wallpaper-Kratos-1-544x960

Baby touch me here

Door een beetje innovatief uit de hoek te komen zijn er wel via de rear touchtpad van de PS Vita controls toegevoegd. Zo kun je op de bekende savepoints in de game door linksonder op de touchpad te drukken de game saven. Eveneens kun je door op de zelfde plek de pad ingedrukt houden de bekende kisten openmaken die onder andere health en magic bevatten. De buttons en thumbstick controls zijn accuraat en laten zich speels bedienen wat de gameplay ten goede komt. Zonder al teveel vinger fratsen tover je de ene na de andere brute combo zo uit de game. Als je genoeg bloed hebt vergoten is je rage-meter gevuld en kun je door op het scherm te vegen je ultra vernietigende kracht op je vijand los laten.

Half-God

Inkakkende framerate, duf geluid en zwaar gedateerde visuals. Het zit de God of War Collection op PS Vita even niet mee. Het verhaal wat er verteld wordt in de wraak-trilogie is nog steeds even sterk als de dag dat het uitkwam. Een ieder die gecharmeerd is van een sterke verhaalvertelling gecombineerd met een pittige hack and slash game mag deze game niet missen. Beide games zijn dan ook goed voor 20 uur speelplezier tezamen. Het is dan ook spijtig te noemen dat er gewoon geen werk is gemaakt van om de game te laten schitteren op de PS Vita.

Het is nog wel koffiedik kijken of de hekkensluiter uit de reeks deel III ook eens zijn weg zal vinden naar de handheld. Wie reeds de digitale versie destijds op zijn PlayStation 3 heeft aangeschaft kan zonder extra kosten de games nu ook naar zijn PS Vita halen dankzij de cross-buy feature. Het is hopen op Sony en Santa Monica Studio dat aankomende God of War games wel de behandeling krijgen die ze verdienen.

365Gaming Verdict: 6

Verdict6 150x150 Review   Anno Online