Onlangs kregen we een complete PC toegestuurd van Lenovo. Het leek wel pakjesavond/kerstochtend. Ik kon niet wachten om het pakketje te openen en om mijn nieuwe speeltje aan de slag te gaan!

Natuurlijk krijgen we de pc aangeleverd in een prachtige doos, waar ik meestal wel dingen over zeg als in hoeverre deze aantrekkelijk moet zijn voor een aankoop, maar niet bij deze desktop. Ik weet wat er in zit, dus snel weg met die door en de pc aansluiten. Terwijl ik op zoek ga naar een extra toetsenbord en muis trek ik mijn 2e scherm van mijn eigen pc los om deze op de Lenovo aan te sluiten. Het beeldscherm is aangesloten, nu is het tijd om die power knop eens aan te slingeren.

Een strakke afwerking en handig greep om de pc op te pakken

Terwijl we hem aanzetten zien we hoe tof de case is die om de PC heen zit. Aan de voorkant een strakke afwerking, aan de zijkant hebben we een mooi transparante zijpaneel waardoor je al het mooi en goed zit zitten. Als eerste zien we in mooie groene letters de NVIDIA GeForce GTX 1060 GB zitten. Een heerlijke kaart die ik ook in mijn eigen pc heb zitten. Dus wat dat betreft is het al fijn om te zien dat we hier een leuke kaart hebben. Persoonlijk had ik gehoopt op de Ti versie van de kaart of een 2080 versie van de kaart gezien. Maar dan nog, het is een fijne kaart waar je meer dan genoeg mee kunt doen als het aankomt op gaming.

Ende greep aan de bovenkant zit er niet alleen maar voor de decoratie, deze is ook stevig genoeg om even snel de pc op te pakken om je kabels even opnieuw aan te sluiten, Of voor het geval je naar een medegamer gaat om een weekend te gamen. Lekker makkelijk en handig en het ziet er ook nog eens strak uit.

De videokaart valt ook duidelijk op. Maar wat nog wel het meeste opvalt is de RGB die in de casing is verwerkt. Normaal ben ik niet super hyped als ik overal RGB zie zitten. Het grote voordeel van de Lenovo T730 is dat deze niet alleen alle kleuren van de regenboog afgaan, maar dat je de kleuren ook kunt koppelen aan de temperatuur van de pc.

Nu moet ik wel zeggen dat ik dit doe in een kamer waar ik genoeg licht heb, overdag althans, maar ik wil deze kast ook wel eens in het donker zien. Dus terwijl alles inmiddels aan het installeren en updaten is wacht ik tot het donker aan het worden is voordat ik verder ga. Gelukkig zitten we in een periode waarbij de dagen ‘kort’ zijn (Maar elke dag heeft toch 24 uur? Hoezo kort dagen? 🤔) 

Blauw is ok, rood betekent oververhit

Hierdoor begin je met de kleur blauw en naarmate je de pc gaat belasten zal dit langzaam overgaan naar rood. Dit is iets wat ik dan wel kan waarderen, helemaal omdat je ook nog eens de processor los kunt instellen qua RGB kleuren. Ook hierbij kun je gaan voor een mooie regenboog aan kleuren, of je gaat voor de temperatuur gevoelige instelling. De RGB helemaal uitzetten is ook een optie natuurlijk 😉

Maar waar het hier echt om gaat, dat is de i7-8700 3.2 GHz. Nu weet ik dat er inmiddels ook al een i9 op de markt is, maar deze is nog niet aantrekkelijk vanwege de prijs. Maar als ik dan kijk naar de i7 8700 3.2 Ghz, dat is toch wel een lekkere processor om mee aan de slag te gaan. Draai ik op mijn eigen PC games op ultra en rond de 75 frames, met deze tik de 120 frames aan. Dat is toch wel iets waar ik wel jaloers op ben.

Mocht je een beetje handig zijn met pc’s dan weet je ook dat je dit ook nog kunt opkrikken door hem te overclocken. Hierdoor kun je de 3,2 GHz makkelijk op 4 Ghz laten draaien. Dit heeft normaal gesproken invloed op de pc. Maar als je ziet wat er allemaal in de T730 zit, dan kan de voeding en koeling dit makkelijk aan. Wat uiteindelijk alleen betekend dat het continue overclocken alleen maar invloed zal hebben op de levensduur in plaats van de prestaties.

Daarnaast hebben we ook nog een aantal andere zaken die ik persoonlijk belangrijk vind waardoor een pc een goede pc kan worden. En dat zich hem in de aansluitingen die mogelijk zijn. Dit omdat ik zelf met meerdere beeldschermen werk, zowel mijn cam, mic, muis en keyboard bedraad wil aansluiten heb ik nogal wat USB poorten, HDMI en meerdere Display Ports nodig om alles aan te kunnen sluiten.

1. 2 x USB 3.0 ports 2. 2 x USB 3.0 ports 3. 2 x USB 2.0 ports 4. RJ-45 port 5. Audio-out 6. DisplayPort 7. DisplayPort 8. DisplayPort

Maar zoals jullie kunnen zien zijn er genoeg aansluitingen die iedere gamer kan waarderen. Alles wat je hebt staan is makkelijk aan te sluiten inclusief een drietal beeldschermen die makkelijk via de Display Port aansluitingen.

Verder zit er ook iets in wat ik zelf heel erg fijn vind, namelijk een bluetooth module die erg sterk is. De 4.0 is en blijft heerlijk om even snel een connectie op te zetten als het moet. Zelf heb ik het gebruikt om wat data over te zetten, want als je meer dan 2TB tot je beschikking hebt, dan moet je er ook goed gebruik van maken tenslotte.

Wat overigens ook een optie is, maar ik geen gebruik van heb gemaakt, dat is dat de optie tot Liquid Cooling in de pc zit verwerkt. Hij is dus ready gemaakt, het is aan jou om het af te maken, alles te vullen en dan kun je aan de slag. Een leuke optie, helemaal omdat het doormiddel van mooi kabelmanagement al voor je is aangelegd door Lenovo zelf.

Overal is het dus een meer dan degelijke pc. De i7 8700 3.2GHz is zeker fijn om mee te werken en om mee te gamen. Grafisch kan hij ook wel het één en ander aan, enige nadeel is dat het ‘slechts’ een GTX 1060 is, waar een GTX 1080TI of een GTX 2080 de pc helemaal klaar had gemaakt voor de toekomst.

Review - Lenovo T730
De Lenovo Y730 is een mooie PC met een super processor. Enige nadeel is dat de videokaart tegenvalt met de rest van de specs.
Verdict8.7
+ Punten
  • Super processor
  • RGB aan de temperatuur van de pc te koppelen
  • Liquid Cooling ready pc
- Punten
  • 'Slechts' een GTX 1060 videokaart
8.7Verdict