The hype is real, zoals men het wel eens zegt, dus moeten ook wij eraan geloven. Nadat we onlangs Star Wars Battlefront 2 hebben gereviewd en ze met de filmreeks inmiddels bij deel 8 zijn aangekomen, is het nu tijd aan ons om met de Lenovo Star Wars Jedi Challenge aan de slag te gaan.

Terwijl de prachtige doos onderhanden nemen kunnen we niet wachten om aan de slag te gaan met Lenovo haar kijk op AR (Augmented Reality). Hoe gaat Lenovo de daadwerkelijke wereld samenvoegen met de digitale wereld?

En daarom gaan we direct aan de slag. Nadat we de app (voor zowel de Android als Apple) hebben geïnstalleerd kunnen we ons richten op de ‘bril’. Deze ziet er wat groot uit voor mensen die nog niet helemaal bekend zijn met ‘VR-brillen’. Het grote voordeel is dat je deze keer niet een complete PC erbij hoeft aan te schaffen om hier van te kunnen genieten.

Een simpele opening aan de zijkant geeft je de mogelijkheid om je telefoon in de bril te stoppen en om zo te genieten van de AR. Als kleine tip: zorg dat je telefoon wel in vliegtuig mode staat, het zou vervelend zijn als word gebeld tijdens het gamen.

Maar voordat we zover zijn moeten we eerst nog even ervoor zorgen dat alles aan elkaar gekoppeld is, dus we moeten de telefoon instellen, je lightsaber moet gekalibreerd zijn en je moet ervoor zorgen dat je telefoon de zogenaamde tracker , ook de ‘het paarse bolletje’ kan vinden.

Terwijl je begint met de Star Wars: Jedi Challenge merk je dat de wereld om je heen tot leven komt. Om te beginnen zie je sterren om je heen en komt het universum tot leven.

Het is daarna aan jou om te kiezen je jij de strijd wilt aangaan. Hier kun je kiezen tussen verschillende game modi. Om te beginnen starten we met Lightsaber Duels, hierbij moeten we in verschillende stages doorlopen, beginnend bij een aantal simpele Battle Droids, om daarna via verschillende stages jezelf omhoog te werken met het uiteindelijke doel om de Dark Side uit te schakelen.

Hierbij is het overigens zo dat je echt de ruimte nodig hebt, sommige droids zullen namelijk niet recht van voren komen, ook is het afketsen van de lasers niet voldoende om een tegenstander te verslaan, soms moet je ook echt op je afstappen en met je lightsaber de driods uitschakelen.

Nadat we ons best hebben gedaan om The Dark Side het zwijgen op te leggen (wat best moeilijk is) gaan we verder met een potje strategisch vechten. We gaan aan de slag met een top down Tower Defense game. Voor de mensen die niet bekend zijn met deze mode, het komt er op neer dat je doormiddel van strategische punten te bezetten ervoor zorgt dat je basis niet kan worden overvallen.

Terwijl we van bovenaf over het slagveld kijken en zien wat er gebeurt, gebruiken we onze lightsaber om de juiste torens te kiezen en die strategische op het veld plaatsen om zo de tegenstanders tegen te houden. Nadat je een aantal waves hebt verslagen mag je aan de slag gaan met een nieuwe, moeilijkere map van deze Tower Defense mode.

Het leuke hieraan is dat je over de map kunt lopen, terwijl je aan het bedenken bent hoe jij je volgende toren het beste kan plaatsen.  Dit alles om de game winnend af te sluiten. Mocht het je lukken, dan kun jij je voorbereiden op een nieuwe map, met zwaardere tegenstanders. Alles om het The Force moeilijk te maken.

Mijn grote vraag is alleen, is deze app het aanschaffen van de Lenovo AR bril wel het geld waard?

Ok, ik moet zeggen dat ik echt fan ben van deze Star Wars Jedi Challenge, maar € 200,- is niet niks als add-on voor een app. Of moet ik het zien dat Lenovo hier een goede zet heeft gemaakt door je veel plezier te geven van de app, je er de bril bij moet kopen en dat 2018 het jaar van de AR-brillen gaat worden? Dan zit je er nu al goed bij, voordat de trend nog moet gaan beginnen.

De vraag is alleen of het gaat doorzetten. We zien her en der wel AR brillen op de markt komen, maar gaat het echt aanslaan of wordt er een hype gecreeerd á la 3D TV’s (waarbij het een paar jaar later niet echt succesvol blijkt te zijn)?

Het is een gok die moet durven te nemen, aan de kwalitiet van de AR bril zal het in ieder geval niet liggen, de Star Wars: Jedi Challende app krijgt ook uitbreidingen, dus ook daar staat de ontwikkeling niet stil.

Of andere uitgevers ook de stap durven te maken zal de toekomst uitwijzen, maar voor nu staat het nog in de kinderschoenen. En ondanks dat het nieuw is werkt het wel prima en kan het dus alleen nog maar beter worden qua beleving.

Review – Star Wars: Jedi Challenges
Verdict7.8
+ Punten
  • Mooie wereld om in op te gaan
  • Goede kwaliteit
  • De Lightsaber maakt het plaatje compleet
- Punten
  • Zijn gamers klaar voor AR of nog niet?
  • Ondersteund niet elke telefoon
7.8Verdict

Over de auteur

Retired Chief Editor & Press contact

Jack a.k.a. Jack Gotti is opgegroeid met de Commodore, heeft daarna langzaam zijn verslaving gevoed met de NES en Game Boy en zoals een echte junk het betaamt is hij ook op zoek gegaan naar het beste dat op de markt is. Vandaar de lange lijst met consoles (in willekeurige volgorde): SNES, Genesis, CD-i, Saturn, PlayStation, Dreamcast, N64, PlayStation 2, GameCube, Xbox 360, Nintendo DS, PlayStation 3, Wii, Wii U en een PlayStation Vita.

Gerelateerde berichten