Een titel waar menig Switch bezitter op zat te wachten is eindelijk gearriveerd: Mario Kart 8 Deluxe. Maar bied het spel veel nieuws vergeleken tegenover Mario Kart 8 op de Wii-U?

Als Nintendo liefhebber koop ik (bijna) blindelings alle de door Nintendo zelf ontwikkelde spellen. Mario Kart is een titel die we graag binnen ons gezin spelen, onze kinderen zijn er ook helemaal gek op! En nu de Switch versie uit is kunnen we deze ook mooi meenemen voor onderweg en op vakantie.

Handheld & Docked

Ik heb het spel zowel in de handheld mode als in het dock gespeeld en ik ben tot de conclusie gekomen dat het spel ook als handheld geweldig speelt! Portable speelt het net zo snel en soepel als in het dock, ik heb geen enkel probleem met de framerate kunnen ontdekken. En door het mooie grote scherm knallen de races van het scherm af!!

Wederom mooie graphics!

Deluxe

Wat meteen opvalt bij het starten van Mario Kart is dat de banen, personages en voertuigen bij deze versie al unlocked zijn. Dit had voor mij persoonlijk niet gehoeven.

Alle personages zijn meteen speelbaar

Ook zitten er 6 nieuwe personages bij en zijn alle personages (en banen!) die je bij Mario Kart 8 los erbij kon kopen, ook opgenomen in deze versie. De naam Deluxe betekend dus dat dit de meest complete Mario Kart ooit is! De Golden Mario is als enigste personage te unlocken.

Veel plezier met z’n tweeën!

Spelelementen

Er zijn wel een aantal ander elementen veranderd, zo kan je nu twee speciale items bij je dragen. Ook de battle mode is helemaal aangepast en er zijn nu vijf verschillende battle’s die je kan spelen.

Ook het driften is wat aangepast, lukt het je om de roze vonken tevoorschijn te laten komen dan krijg je een extra snelheid boost. Het driften is een kunstje wat je echt moet leren, hoe langer je dit volhoud des te groter is de snelheid boost die je daarvoor terug krijgt.

Gebruik ook de ‘achteruit kijk’ mode om in de gaten te houden wie zich (te) dicht bij je in de buurt begeeft, en bescherm jezelf tegen aanvallen door je speciale item achter je kart te hangen 🙂

Battlemode

De Battlemode is behoorlijk verbeterd. In de vorige versie speelde je de Battlemode op de gewone parcoursen, nu speelt het zich weer af in speciale arena’s! Hierin zijn enkele arena’s uit de SNES versies meegenomen.

De Battlemode kan je lokaal met z’n vieren spelen, en uiteraard solo maar ook online. Dit verloopt allemaal goed moet ik uit ervaring zeggen.

Yes, verbeterde battlemode!

Wat in de Battlemode ook veranderd is, is dat diegene die koploper is een kroon draag en dus makkelijk te identificeren is.

De koploper draagt een kroon

Conclusie

Ook deze versie van Mario Kart zal je weer urenlang plezier opleveren. Als je de Wii-U versie al in je bezit hebt inclusief alle DLC, dan betaal je helaas toch weer het volledige bedrag. Het grote voordeel van de Switch versie is dat je het spel overal kan spelen, en de vernieuwde Battlemode is erg gaaf!

Review - Mario Kart 8 Deluxe
Mario Kart 8 Deluxe is wederom een titel waar je veel plezier aan kan beleven!
Verdict9
+ Punten
  • Grafisch goed, en soepel!
  • Ook portable
  • Laadtijden
- Punten
  • Alles is al unlocked
  • Als je de Wii-U versie hebt, betaal je nog een keer de volle mep
9Verdict