De Kinderjury is druk bezig met een inhaalslag van een aantal Nintendo Wii U games omdat we daar nu meer aandacht aan gaan geven. Games die er leuk zijn voor de kinderen zelf, maar des te leuk om samen te spelen met familie en vrienden. Deze keer is het Mario Party 10, lees hier wat ze ervan vonden.

Mario Party10

Ik vind Mario games altijd heeeeel erg leuk en ik heb ook best wel veel poppetjes en spelletjes die met Mario te maken hebben. Ik vind Bowser eigenlijk ook best wel leuk, ook al is het eigenlijk een slechterik. Daarom vind ik het extra leuk dat ik nu als Bowser kan spelen.

Met Bowser Party ga je tegen 4 anderen spelen en die mogen alle 4 gooien en dan mag jij als Bowser gooien en dan ga je achter ze aan. Als je ze vangt dan krijg je een minispel waar je tegen ze moet “vechten”. Als bv iemand af is in zo’n spelletje, dan mag die daarna niet gooien.

De 4 beginnen met 6 hartjes en ze kunt ook hartjes winnen onderweg in soort van mini-mini-mini spelletjes (meestal kiezen van iets), dan kun je iemand die eigenlijk af was weer terugbrengen bv. Omdat het bord echt super groot is heb je dat best wel vaak. Het ziet er ook erg leuk uit van bovenaf het bord, helemaal als Bowser gaat rennen 😉

Je hebt ook een onderwaterbord en dan gaan Bowser zwemmen, die is ook erg leuk. Er is ook eentje met het kasteel, maar die vind ik minder leuk omdat die er minder gezellig uitziet. Als je geen zin hebt met het bord, dan kun je ook de spelletjes los spelen, dat is wel fijn.

Het is erg fijn dat je met de games als Bowser eerst kunt oefenen voordat je tegen de 4 gaat spelen. Dat is wel fijn omdat je dus hun hartjes allemaal moet weghalen. Als ze onderweg heel veel hartjes hebben gevonden dan wordt het steeds moeilijker om ze allemaal weg te halen. En als ze dan aan het einde zijn van het bord dan winnen ze.

Als je vlak bij het einde komt van het bord, dan komt Bowser Jr. om je te helpen. Dan heb je een soort van draai bord en dan heb je bv dat er nieuwe vakjes komen om te pesten of iets anders waar ze dan last van hebben en Bowser meer kans heeft om te winnen.

Er is ook een spelletje waar je moet blazen en dan komt er vuur uit de mond van Boswer. Die is wel een beetje lastig, maar ziet er wel erg cool uit omdat het vuur echt komt als je gaat blazen. Ik had ook een keer al heeeel snel gewonnen met Bowser, toen kreeg ik Turbo Bowser, ze waren toen 50! vakjes van het einde 😉 .

Ik heb best wel vaak alleen gespeeld en dat ging wel goed, maar als je nog een beetje te jong bent dan is het misschien wel lastig om te spelen. Het is wel heel erg jammer dat je niet met de gewone Wii U controller kan spelen maar met de Wii-mote moet spelen. Daar hebben we maar 1 van 🙁 Ik hoop dat de volgende Mario Party wel met de controller ook kan.

Je kunt ook de gewone Mario Party spelen, dan speel je als 1 van de 4 die het spel doen, dan speelt niemand met de Wii-pad en alleen maar hoeveel Wii-motes je hebt. Wij hadden er maar 1, dus wij konden het alleen spelen helaas. Maar we gingen dan gewoon om de beurt, dan kun je toch allemaal spelen.

Als je dan speelt dan is het ook op een spelbord, maar dan moet je sterren verzamelen. De andere 3 kun je we op makkelijk zetten, dat scheelt wel. Bowser doet wel mee, hij zit in de kooi op de Wii-pad met 6 stangen. Elke stang is voor een cijfer op de dobbelsteen en als die gooit dat gaat de stang weg van de kooi. Ik had elke keer pech, want als je de laatste stang weg hebt gehaald dat pakt bowser de helft van je sterren, dat vond ik niet leuk.

De spelletjes tegen elkaar vond ik erg leuk, het ging eigenlijk best wel goed, soms was een beetje lastig, maar beter dat sommige andere Mario spellen. Ik vond die tegen de reuze Goomba wel leuk, maar wel die was soms wel lastig. Die met de Cheep Cheep vissen was erg grappig ;).

Als je op de helft bent dan heb je een soort van mini boss battle, dan kom je Bowser Jr tegen en die laat je dan tegen een grote vijand spelen (bv de reuze Goomba dus). Dan weet je wel meteen dan je op de helft bent 😉

Als Bowser er bij komt dat krijg je allemaal extra spellen die soms minder leuk zijn. Het zijn pest spellen een beetje, want vaak pakken ze sterren weg (die kun je wel weer terugwinnen dan). Vlak bij het einde heb je een plek waar je 10 sterren krijgt en dan kun je ook op een plek komen waar je weer terug moet. Als je dan weer door de 10 sterren gaan dan krijg je die weer! Dat is even wel leuk (of als je het zelf hebt), maar als het echt heel vaak is, dan is het niet zo leuk. Ik werd daar wel een beetje zat van 🙁 Ik vind Bowser Party ook echt het leukste daarom.

Mijn pappa vroeg me of ik wat wou vertellen over Mario Party 10. Ik vind dat best een beetje moeilijk omdat het een heel moeilijk spelletje is. Ik vind hem wel echt heel cool maar dan vooral om naar te kijken en mee te helpen met dobbelen.

Wat ik echt het alleraller leukste vind is dat we de Amiibo’s mogen gebruiken. We hebben er al best heel veel maar kunnen bijna nooit met ze spelen. Pappa zegt dat er wel meer spelletjes voor komen maar bij dit spelletje mogen we er wel mee spelen. Als ik dan Mario kies dan gaan we ook spelen met Mario in een Mario wereld.

Mario Party 10 Amiibo

Als het onze beurt is mag ik met de dobbelsteen gooien wat ik heel leuk vind. Ik moet dat doen met de Amiibo alsof ik heel erg hard tegen de dobbelsteen aanschop. En als iedereen is geweest komt er een spelletje. Ik vind het wel heel grappig om de spelletjes te zien maar vind het jammer dat ik ze zo moeilijk vind. Sommige spelletjes kan ik wel een heel klein beetje.

Ik hoop altijd dat wij winnen om genoeg muntjes te krijgen om een ster te kopen maar heel vaak is een ander poppetje sneller. Dan vind ik het wel spannend of we nog gaan winnen. Je kan ook centjes verdienen waar je dingetjes voor kan kopen bij Toad. Dat vind ik echt heel super cool!

Pappa zegt dat als ik goed oefen ik het ook wel kan leren maar ik speel liever spelletjes die ik niet met die rare controller hoef te spelen waarmee je moet wijzen. Maar spelletjes die gewoon met de Wii-u pad kan spelen. Maar soms wil ik Mario Party wel graag met pappa of mamma spelen om te kijken want ik vind Mario en alle andere poppetjes heel cool en ik vind het een heel leuk kijk spelletje.

365kinderjury

 

 

Review - Mario Party 10
Wij vonden het erg leuk, maar wel echt om samen te spelen, alleen is soms een beetje lastig. Het is wel super cool gemaakt en de spelletjes zijn erg leuk. Daarom geven we ook 4 sterren!!
Sterren
4.0Totale score