Storm in a Teacup - Main ScreenEen klein lief reviewtje van een klein lief platformertje.

De platformer Storm in een Teacup speelt af in de droom van een jongetje waarin je met hoofdrolspeler Storm in zijn theekopje door de levels moet vliegen. Dit doe je terwijl je obstakels zoals papieren haaien en boze onweersbuien ontwijkt.

Het spel heeft een leuk papieren thema over zich heen zodat het net lijkt alsof het een voorleesboek is wat in zijn dromen tot leven komt.

De levels zijn lekker kort en simpel met genoeg uitdaging en simpele puzzels om op te lossen. Een vrolijke soundtrack maakt het af!

Doelgroep: Lekker in de tuin en leuk voor je kids.

Storm in a Teacup - Ingame 1De levels worden steeds wat moeilijker maar blijft vermakelijk voor jong en oud. Het lieve thema maakt het geschikt voor de kleinere medemens.

De korte levels zijn zo dat je in een half uurtje er best een paar kan uitspelen als je bijvoorbeeld in de trein zit, of even wil relaxen.

Duidelijk een relax game!

Afwerking: Quite Shiny

Storm in a Teacup is een goed gepolijst spelletje. Levels zijn netjes afgewerkt, de opties om je poppetje aan te passen zijn vrolijk en de physics zijn consistent.

Op IOS en met de eerste versies van de Windows Phone waren er veel issues met lag en haperingen maar deze zijn na recente updates verleden tijd. Het lijkt alsof ze voldoende uren in het testen hebben gestopt om dit een fijne game te laten worden.

Mijn vingers leken wel wat te groot voor de on-screen knoppen want ik drukte steeds op de menu knop van de telefoon. Verder kon je vaak niet zien wat er voor gevaren boven of onder je zaten, wat me geïrriteerd kreeg, maar zoiets is moeilijk te voorkomen in een handheld platform spelletje.Storm in a Teacup - Ingame 3

Achievability: Relaxed

De achievements zijn rechttoe rechtaan: Voltooi alle levels met alle stickers, suikerklontjes en zonder dood te gaan. Verder nog een paar simpele uitdagingen voor een viertal levels. Kortom: Simpel en makkelijk te voltooien.

Wel worden de levels wat uitdagender en moet je soms levels een flink aantal keer opnieuw spelen omdat sommige stickers een setje flink getrainde vingers vereisen.

Verdict8

Eindoordeel: Storm in a Teacup is een leuke kleine platformer waar je een aantal uren relaxed mee bezig kan zijn.

Niet vernieuwend of extreem anders dan andere platform games maar toch lekker om te spelen en heerlijk bugvrij en getuned. Voor mij is dat voldoende voor een nette 8.

Storm in a Teacup - Ingame 2Deze game was al even uit voor IOS en was tot voor kort exclusief voor Nokia Lumia’s. Nu is hij beschikbaar voor alle Windows Phone gamers!

Het is een game met Xbox Achievements, werkt op WP7 & WP8. De game is 32 MB groot en kost je nu € 2.99. Linky.

Een normale prijs voor een Xbox Live game voor de Windows Phone en zeker de moeite waard als je graag wat donkere donderwolkjes wil ontwijken!