Door de jaren heen zijn er al een hoop Final Fantasy spin-offs op de markt gebracht. Negen van de tien keer zagen ze er super leuk uit, en pakte ik ze dan uiteindelijk ook wel op – om ze vervolgens nooit uit te spelen. Hetzelfde gevoel had ik toen ik World of Final Fantasy zag – ik vond het er mega cute uit zien en ik moest het gewoon spelen. Met een twijfelachtig gevoel begon ik met het spelen van deze game. Naarmate ik enkele uren in de game had zitten, vond ik het steeds weer moeilijk om de controller naast me neer te leggen – ik denk dat ik stiekem een beetje verslaafd ben geworden~

world_of_final_fantasy_1_365gaming

Twinsies!

De hoofdpersonages van World of Final Fantasy zijn Lann en Renn – een tweeling. De slimste van de twee is Renn, je ziet dan ook regelmatig haar gedachtegang voorbij komen waarnaast broertje Lann alleen maar aan eten kan denken. De grappige scènes tussendoor zijn typisch iets voor een Final Fantasy spin-off. Soms zijn de cutscenes wel erg lang naar mijn mening, maar gelukkig heb je ook een optie om ze door te spoelen in plaats van ze volledig te skippen, want dat hoeft van mij nou ook weer niet.

Nog een ding waarom het skippen van cutscenes handig is – je hoeft het verschrikkelijke accent van Tama niet aan te horen. Begrijp me niet verkeerd – Tama is schattig, maar ze praat zo ongelooflijk irritant. Tama gaat overigens met je mee vanaf het begin. Ze is een soort van jouw ‘travel guide’.

world_of_final_fantasy_lann_en_renn_365gaming

Gotta catch ‘em all!

Lann en Renn moeten door de game heen verschillende Mirages verzamelen. Of makkelijker gezegd – ze moeten verschillende wezens uit de Final Fantasy reeks vangen om zo een sterk team te creëren. Ik kan vast niet de enige zijn die meteen aan Pokémon dacht toen ik mijn eerste Mirage had gevangen. Je moet de wezens namelijk eerst verzwakken om ze te kunnen vangen. Maar soms werkt het verzwakken van een wezen niet en moet je een andere manier uitvogelen om de Mirage te vangen. Met de skill genaamd ‘Libra’ kun je precies zien hoe je een Mirage kunt vangen. Sommige moet je bijvoorbeeld vol healen wil je hem of haar kunnen vangen. Apart, maar wel leuk!

De Mirages kunnen ook sterker worden en met de Skill Points die je krijgt nadat je weer een level omhoog bent, kun je de Mirages weer nieuwe skills geven. Naarmate je een bepaald level hebt bereikt, kun je je Mirage laten ‘evolueren’, om het zo maar even te zeggen 😉 Ik weet niet precies hoeveel Mirages je in de game kunt vangen, maar volgens mij zijn het er meer dan honderd!

world_of_final_fantasy_victory_pose_365gaming

Stacking Mirages

Vervolgens kun je de Mirages op je hoofd stacken. Wat? Ja. Mirages komen voor in drie verschillende maten; small, medium en large. Wanneer je in je chibi vorm bent, ben jij zelf maat M en kun je een grote Mirage onder je plaatsen en een kleine Mirage op je hoofd zetten. Wanneer jij in je normale vorm bent, ben je een L en kun je een M en een S Mirage op je hoofd stacken. Het klinkt misschien een beetje verwarrend, maar het spreekt in principe wel voor zich.

Daarnaast staan sommige Mirages stabieler op elkaar dan andere en dit wordt dan ook aangegeven. Je kunt namelijk zien of de stack bijvoorbeeld ‘Good’ is, of ‘Average’ etcetera. Ook hebben alle Mirages anders skills dus het is een beetje uitvogelen welke wel en niet goed samen gaan!

world_of_final_fantasy_stacking_365gaming

Turn Based

Het vechtsysteem is zoals je van de Final Fantasy games gewend bent – turn based. Tijdens het vechten heb je de keuze om verschillende abilities of items te gebruiken, jezelf te verdedigen of om gewoon een normale aanval te doen. Wat betreft de abilities – het ligt er maar net aan welke Mirages je op je hoofd hebt staan want iedere Mirage heeft weer andere abilities.

Tijdens het vechten kan je ‘toren’ ook omvallen en komen jij en jouw mirages apart van elkaar te staan. Je bent zo een stuk zwakker want wanneer je een stack bent, deel je je HP, strength etcetera.

Ook kun je tijdens het vechten de battle versnellen zodat je niet al te lang op de vijanden hoeft te wachten. Jammer genoeg kan je niet van stack veranderen tijdens het vechten – als je in je chibi vorm aan een gevecht bent begonnen, moet je het afmaken ook. En dit geldt natuurlijk ook andersom.

world_of_final_fantasy_dungeon_365gaming

Towns en Dungeons

Towns en Dungeons spreken voor zich. Voordat je je weg kunt vervolgen naar de volgende Dungeon, kom je eerst weer in een Town terecht. Towns zijn overigens niet heel uitgebreid – er staan een aantal mensen in de stad waarmee je kunt praten (sommige hebben quests!) en er staat altijd een poort die je terug brengt naar de hoofdstad van Grymoire waar je onder andere de item shop hebt.

In Dungeons kun je ook niet kwijt lopen, het pad spreekt voor zich. Er komen wel wat obstakels in voor zodat je bijvoorbeeld eerst iets in de dungeon moet vinden voordat je verder kunt, maar het is allemaal wel appeltje-eitje.

world_of_final_fantasy_an_old_friend_365gaming

An old friend

Er komen heel veel bekende Final Fantasy characters in deze game voor zoals de Warrior of Light, Yuna, Cloud, Lightning en nog veel meer. Sommige moet je verslaan, terwijl andere aan jouw zijde met je mee vechten naarmate je de kans hebt gekregen om ze te ‘summonen’. In de eerste instantie had ik gedacht dat je ze echt kon spelen, maar dat gaat helaas niet!

Zelf vind ik World of Final Fantasy een zeer geslaagde Final Fantasy spin-off! De game is echt een lust voor het oog met alle schattige personages. Zelf ben ik zo iemand die graag alle Mirages wil gaan vangen, dus ik ga hier zeker nog wel een tijdje zoet mee zijn 😉

Bron foto’s: 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7

Review - World of Final Fantasy
Verdict8.5
+ punten
  • Super cute
  • Herkenbare Final Fantasy personages
  • Uitgebreide menu's
- punten
  • Ietwat irritante voice acting
8.5Verdict