Het is weer tijd voor een nieuwe Crowdfunding Inside, niet omdat het moet maar omdat er weer een paar hele mooie veel belovende projecten zijn die de steun van ons goed kunnen gebruiken. Maar voor we daar naar toe gaan wil ik jullie eerst even mee terug nemen naar de vorige episode waar we een paar toffe titels hadden. hebben zij hun doel gehaald of is het ze niet gelukt? Hier een snel overzicht:

  • AdventureQuest 3D Heeft zijn doel met vlag en wimpel gehaald en is zeker een titel om naar uit te kijken.
  • Dogma: Eternal Night Kwam helaas niet eens in de buurt van hun doel. al wil dit niet zeggen dat de game nooit het daglicht zal zien.
  • Disciples of the storm Ook deze titel wist het helaas niet te halen en kwam met moeite maar op 25% van hun doel.

En dan gaan we eens kijken welke toffe titels op dit moment onze hulp nodig hebben en ik wil beginnen met een hele bijzondere titel van Nederlandse bodem.

Deliver Us The Moon

Zodra we veel belovende projecten zien die ook nog eens van Nederlandse bodem komen heb je zeker onze aandacht en KeokeN Interactive heeft zo’n veel belovend project. En wel in de vorm van Deliver Us The Moon! Ze wisten al het belangrijke groene licht op steam te bereiken. Maar waar gaat deze game dan over?

In de nabije toekomst zal de Aarde niet meer zijn zoals wij het nu kennen. alle bronnen zullen uitgeput zijn. Alle landen richten samen WSA op om zo te kijken hoe de mensheid kan overleven. Alles hangt uiteindelijk af van een expeditie naar de Maan door één man samen met zijn robot die ASE genoemd word. Samen zullen jullie de maan moeten verkennen, Informatie moeten verzamelen en dingen ontrafelen.

Op moment van schrijven is dit project nog maar net bezig op Kickstarter maar weet nu al voorbij de 25% te komen van hun doel wat mij doet vermoeden dat dit zeker een succes zal gaan worden. We houden jullie hier uiteraard van op de hoogte!

Battalion 1944

En dan een game die iets heel bijzonders voor elkaar wist te krijgen. Ik heb het dan over Battalion 1944. Zei wisten binnen enkele dagen al ruimschoots hun doel te behalen en zitten op moment van schrijven al op 120% van hun doel met nog 26 dagen te gaan. Je kan er dan ook van uit gaan dat deze game een groot succes gaat worden.

In Battalion 1944 word je mee genomen naar de 2e wereld oorlog waar je in een multi-player setting het opneemt tegen andere spelers. Verwacht geen perks om je te helpen, of supersonische wapens, nee deze game moet het juist hebben van zijn rauwe gameplay waarbij het draait om skills in plaats van de beste perk of de hoogste level. En laten we eerlijk zijn dat we hier allemaal blij van worden nu de markt vooral word gedomineerd door futuristische shooters waar het niet meer alleen draait om skills maar ook om de beste equipement en  de beste perks.

Knights and Bikes

De laatste game die ik deze episode wil mee nemen is Knights and Bikes. Deze Co-op avonturen game doet het ook erg goed op Kickstarter. Met nog 27 dagen te gaan hebben zei al de helft van hun beoogde goal binnen weten te halen en dat is zeker niet zonder rede! Het team achter deze game heeft namelijk al het nodige bewezen in het verleden met games als Tearaway, LittleBigPlanet en Ratchet & Clank.

De inspiratie voor deze game haalden zei uit games als Earthbound enSecret of Mana maar ook uit films als The Goonies. In Knights and Bikes zal je spelen als Nessa en Demelza op hun zoektocht naar de waarheid achter de middeleeuwse legenden van Penfurzy, een eiland die op weg is naar een financiële ondergang en letterlijke vernietiging. Samen zullen jullie opzoek gaan naar de held die het eiland nodig heeft om te overleven.

De toffe grafische style die deze game met zich mee brengt maakt het echt een bijzondere ervaring en als derde en laatste game in deze episode is dit er ook zeker weer één om in de gaten te houden of om te backen.

We komen snel weer terug met een volgende episode en dan zullen we zien hoe het deze drie games vergaan is en welke nieuwe projecten weer de moeite waard zijn!