Hazard Ops is een van de nieuwste free-to-play third person shooters. De game is ontwikkeld door Yingpei Games in samenwerking met Infernum en draait op de Unreal engine. Momenteel is het spel hier in Europa bekend onder de naam Hazard Ops terwijl het in America bekend gaat als Zombies, Monsters, Robots (ZMR).

Het spel speelt zich af in de 21e eeuw. Neem één geld grijpende de power house, genaamd de IMSA, tegen een andere organisatie genaamd de ICF en je hebt het spel samengevat. We moeten aannemen dat de laatste factie de good guys zijn, omdat ze de IMSA proberen te dwarsbomen. Deze twee militaire facties zijn nu belast met de veiligheid in de wereld. Wat, om eerlijk te zijn, als een vreselijk idee klinkt. Hoe dan ook, deze achtergrond details zijn nog niet erg relevant omdat het spel nog in een open beta-test is en de belangrijkste focus hier, de co-op mode is.

In Hazard Ops zijn er twee game-play mogelijkheden. Namelijk PvP of Co-Op. Tijdens deze Beta ligt de nadruk gigantisch op het Co-Op gedeelte en na een flink aantal uurtje te hebben gespeeld kan ik jullie mededelen dat een mooie game is. De game-play laat nog wat dingen achterwege maar de graphics, de verschillende moeilijkheids-graden, de verschillende missies en alle mogelijkheden van wapens, kleding en upgrades, zijn geweldig. Naast de mooie graphics laat de character creation dat idee weer omdraaien. Je hebt minimale mogelijkheden en de charaters zijn er toch erg blokkerig uit. Ook weet je, omdat deze game free-to-play is, dat je automatisch dat je moet grinden, veel geluk hebben of met micro-transacties guns en andere upgrades moet kopen om ook maar een beetje mee te kunnen doen in de game. En dat is hier het grootste nadeel. Het grinden duurt eeuwenlang.

Als je het spel start kom je in het keuze menu terecht waar je kan kiezen tussen PvP of Co-Op. Ik speel zelf graag liever Co-Op en tijdens dit gedeelte van de Beta ligt bij Infernum hier ook de nadruk. Speel je het speel voor het eerst, wordt je in een soort van mini missie gestort waar je de game-play lichtelijk leert kennen. Zombies schieten dus!
Hierna kom je in een grote lobby waar vele games, die als gespeeld wordt of die nog in een game-lobby hangen, vermeld zijn. Je kan als beginnende speler nog niet aan elke moeilijkheids graad van de game mee doen, omdat je eerst een bepaald level bereikt moet hebben. Tijdens het inloggen in deze lobby krijgen je ook een aantal missies te doen. Deze passen bij je level of zijn de standaard dagelijkse missies. Hiermee kun je een aantal dingen en upgrades verdienen.

Elke game is opgebouwd vanuit verschillende scenario’s van sneeuw tot een verlaten stad, een treinstation of een spookkasteel. In deze gebieden kom je verschillende tegenstanders tegen van Zombie, robots, gigantische spinnen, mummies en nog vele andere cliché-achtige monsters in de computerspel-wereld. Elke map is gestructureerd rond golven met monsters. Heb je dus een golf verslagen ga je naar de volgende en niet eerder. Elke map heeft zo ook zijn verrassing. Kijk er dus niet van op als je een map speelt en dat de vloer ineens van onder je verdwijnt. Tijdens deze golven worden er ook door de monsters verschillende wapens gedropt die je kan gebruiken tot de ammo op is. Deze ammo kun je aanvullen door ammo boxes of hetzelfde wapen nogmaals een keer op te pakken. Zo heb je toch zonder dat je geld uit geeft of urenlang aan het farmen bent toch een vrij grote variëteit aan wapens.

Tot mijn conclusie is Hazard Ops al met al toch een zeer vermakelijke game en ik kijk uit naar het PvP gedeelte. De graphics zijn mooi, elke map houdt je op het puntje van je stoel met spanning en de mogelijkheden tot upgrades zijn groot. Dus houd jij ook van Co-Op zombies slachten en kan jij urenlang zoet zijn door andere hier mee te helpen. Probeer dan deze game eens. Momenteel is hij in Open Beta dus er kunnen nog wat glitches zijn maar het is zeker de moeite waard.