Het was een tijdje erg rustig op Kickstarter en dat is niet raar. Iedereen zat al met zijn hoofd bij de zomer vakantie. Maar ook speelde er natuurlijk mee dat we de E3 hadden en momenteel Gamescom alles domineert op game gebied. En dat is te merken want Kickstarter stroomt weer vol met erg potentieel toffe titels. Daarom dit keer een special met lekker veel nieuwe projecten waarvan wij denken dat het potentie heeft.

Beyond Enemy Lines

En laat me dan meteen met de deur in huis vallen met één van mijn favoriete games die momenteel op kickstarter vraagt om onze hulp. Ik heb het dan over Beyond Enemy Lines. Wie herinnert zich nog die tijd dat we met zijn allen achter de pc druk aan het schieten waren in Project IGI? Krijg jij hier ook nostalgische gevoelens bij dan moet je zeker dit project gaan checken.

 

Vulpine: Be a Fox with a Sword

Iets compleet anders is Vulpine. We worden momenteel overspoelt door open wereld games waarin crafting, gathering en survival centraal staan. Niet echt reden dus om zulke games te gaan promoten. Tot dat ik dit project tegen kwam. Het thema maar vooral de grafische style vind ik zo bijzonder dat ik het gewoon met jullie moest delen. Check deze dus zeker als je in bent voor zulke games.

 

D.R.I.V.E – Diverse Racing In Vast Environments

Bij dit project wist ik niet goed wat ik er van moet vinden. De potentie van de game spreekt mij heel erg aan. Auto’s pimpen, racen in een open wereld met alle vrijheden die bij horen. Maar uit ervaring weet ik dat het erg lastig is om in dit soort games het juiste gevoel en de juiste controls te krijgen. Wanneer we dan naar de content kijken dan is het duidelijk dat hier nog veel werk te doen is. Misschien des te meer reden om hen te steunen. Zeker vanwege de potentie wou ik jullie deze niet ontnemen.

 

Close Your – Life one blink at a time

Zoals Ik al in de intro vertelde stroomt kickstarter momenteel echt vol. En dan neemt dus ook de variatie in games toe. Dit project is wel weer zo origineel en bijzonder dat hij gewoon in dit rijtje thuis hoort.

Stel je voor dat je het leven ervaart maar elke keer wanneer je knippert met je ogen er een deel van je levenstijd verstrijkt. Zo ben je net geboren en lig je in de wieg, even knipperen met je ogen en je zit opeens in de brug klas. In deze game registreert jouw webcam elke keer dat jij met je ogen knippert. Het gevolg is dan dat jouw in-game karakter een sprong in de tijd maakt. Dit kunnen seconden maar ook jaren zijn. Echt super origineel en het checken waard

 

The Adventure Pals – A Story of Love, Giraffes & Hot Dogs

In een rijtje als deze hoort natuurlijk ook een adventure game thuis met een hoog knuffel gehalte. Speciaal voor jullie dan deze adventure die draait om vriendschap, ontdekken en rijden op een giraffe in een ongelofelijk lieve wereld.

 

Lightspeed Frontier

Heb je meer zin in het bouwen van een eigen ruimte schip om vervolgens de strijd aan te gaan in het universum. En kan je een dosis humor waarderen, check dan deze game eens. Vooral de knipogen en gebruikte humor beviel mij heel erg. Vandaar dat ik deze ook met jullie deel.

 

911 Operator

De laatste game in het rijtje is een soort van sim waarin jij de operator bent van hulp diensten. Reageer op noodoproepen door de juiste troepen te sturen maar ook door de beller de juiste instructies te geven. En doe dit alles gewoon in jouw eigen stad. Zover ik het nu bekeken heb kan ik niet zeggen dat ik onder de indruk ben van de interface maar de potentie van deze game lijkt mij enorm.

 

Voor zover deze special. In een volgende episode zullen we even uitgebreid terug kijken hoe het afgelopen is met deze projecten.