Voor velen lijkt het een droom ver weg van de realiteit…je soulmate via gamen leren kennen waar je het leven mee deelt naast je game-passie. Maar toch zijn er genoeg relaties ontstaan door gamen. Soms begonnen als een vriendschap die meer geworden is, soms direct met de kriebels & vlinders in de buik wetende dat hij/zij de ware is.

Ook Jack en ik hebben elkaar leren kennen via het gamen zoals een aantal van jullie al weten. Het begon allemaal toen Jack zich aanmeldde bij een site waar ik reeds lid was (OldskoolNL voor de kenners). Ik was toen een echte hardcore Xbox gamer met weken van 40 uur op de teller en ik was naast Oldskool ook via Raptr en True Achievement actief om maar zoveel mogelijk achievements te halen ;). Jack en ik kwamen al snel in gesprek, helemaal toen bleek dat wij dus allebei achievement-hunters waren. Via Raptr konden we ons profiel vergelijken en volgens de site waren we qua gamen een “Deathmatch made in heaven!”…en dat was ook echt een feit.

deathmatch-raptrOnze gezamenlijke jacht naar achievements zorgde ervoor dat we diverse game-sessies hadden waarmee we het ene naar het andere achievement van onze lijstjes konden strepen. Maar naast de games die we samen speelden zaten we ook gewoon in de game-chat te kletsen met elkaar terwijl we ieder een eigen single player game speelden. Gamen was echt onze passie en het was heerlijk dat met elkaar te kunnen delen. Het was ook leuk dat we ieder ook andere games speelden die nieuw waren voor de ander…en op die manier hebben we beiden nog meer games leren kennen (gevolg was wel dat we toen we gingen samenwonen 100+ games dubbel hadden).

Natuurlijk was het niet altijd feest, want met 2 hardcore gamers zal er altijd spanning zijn op de één of andere manier. Zoals ook onze strijd om gamerscore. De 1e strijd was om mij in te halen (gelukt), daarna wie het eerste de 50K had (Jack) en het laatste doel was wie als eerste de 100K haalde (ik). Daarna is die strijd gestopt (voor nu dan 🙂 ).

Soms werd die strijd onderling tijdens game sessies met anderen gezien als “ruzie” omdat we beiden erg fel en eager konden zijn als het aankwam op achievements halen. Wat grappig was, was dat de mensen niet wisten dat wij dus een relatie hadden, dus het werd op het TE fanatiek zijn geschoven. Het was Zack aka Fox (onze VS correspondant) die als eerste opmerkte dat er meer was: we waren OF broer & zus OF vriend & vriendin volgens hem gezien ons kibbelen :P.

50kachievements

Tijdens onze “verkering” gingen we regelmatig een weekend weg…en dan ging er altijd een Xbox mee. Op die manier konden we ook fysiek samen spelen i.p.v. via Xbox Live (en kon hij me helpen met de voor mij onmogelijke achievements hahaha). Natuurlijk gingen we tijdens deze weekenden ook zeker de lokale gameshops opzoeken en de Media Markt…als echt game-paartje.

Onze relatie heeft even een pauze gehad, maar onze vriendschap en gedeelde passie voor gamen bleef stand houden. Het is altijd de lijm geweest. En nu we inmiddels bijna 2 jaar weer samen zijn, samenwonen en in september gaan trouwen kunnen wij zeker stellen dat wij de liefde hebben gevonden door het gamen. En niet alleen onze liefde voor elkaar, maar ook zeker een grote groep dierbare vrienden.

Controller-Love

Na het posten van mijn vorige artikel over of gamen nu goed of slecht voor je relatie is hebben we een aantal leuke inzendingen gehad van andere game-paartjes op de site en per mail (zie hieronder een aantal). Voor de mensen die hun liefde via gamen hebben leren kennen, het zou erg leuk zijn als we jullie aanvullingen krijgen hoe jullie de liefde hebben gevonden (we laten namen weg indien gewenst).

Leuk weetje is dat we elkaar 7 jaar geleden hebben ontmoet bij een online potje van Uno op de Xbox 360 (I know) en aan de praat raakte tijdens dat potje. Dit spel speel je met een camera aan dus het was leuk om elkaar ook te kunnen zien. Al gauw werd dit elke avond een potje gamen voor een praatje pot. Uiteindelijk eens afgesproken met een grote gamersgroep op de Game Play in Utrecht ( tegenwoordig onder de naam Firstlook) en elkaar in het echt gezien. Zo is het uiteindelijk begonnen en zijn we uiteindelijk na een tijd gaan samenwonen en getrouwd. We vieren dit nog elk jaar door samen samen naar de Firstlook te gaan en een leuke dag te beleven.

Bij ons ging het niet zo makkelijk, mijn vrouw was mannen echt zat door al de stalkers online tijdens gamen. Ze had zelfs lange tijd haar headset uitgezet zodat niemand wist dat ze een vrouw was. Maar we begonnen met een vriendschap gebaseerd op een gedeelde passie die langzaamaan is uitgegroeid tot een huwelijk met nu een kleine op komst.

Toen ik mijn vriendin leerde kennen was ik nog getrouwd. Het begon met gesprekjes over gamen en ging al snel over naar leven zelf. Zij heeft nooit een poging gedaan om me te versieren, ze was er gewoon en luisterde naar mijn verhalen over de problemen thuis en probeerde me op te vrolijken met grapjes tijdens het gamen. Eigenlijk hebben we elkaar pas voor het eerst gezien na mijn scheiding, maar dat voelde meteen goed. Samenwonen ben ik nog niet klaar voor, maar elk weekend zijn we samen.

Als aanvulling, en om de interactie te houden, wat zouden jullie de volgende keer graag willen bespreken in het 365Dating segment?