Sommige games zijn een Must-Buy, voor velen zijn dat games als Call of Duty, Battlefield, FIFA, GTA, voor mij was dat Disney Infinity. En nee, niet alleen omdat de kleine meid hier blij van wordt, nee met name omdat ik er zelf erg blij van wordt 😉

Disney-Infinity

Na 2 Skylanders games was ik wel toe aan Disney Infinity, en heb daarom bewust gekozen om Skylanders Swap Force over te slaan. Al het spaargeld dat over is nu zal  naar de uitbreidingen gaan van Disney Infinity…en met een grote glimlach op het gezicht. Want niet alleen is het spel een echte toevoeging aan onze collectie, de play characters zijn TE leuk om niet in huis te hebben staan 🙂

Al vanaf het eerste moment dat Disney de klassieke films uitbracht op video banden ben ik gaan verzamelen, ach, daarvoor eigenlijk al als kleiner kind met de maandelijkse voorleesboeken met mooie prenten. Toen er naast films ook games uitgebracht werden zat ik daarom ook vooraan. Niet alleen ademen de Disney games de Disney Magic op alle manieren uit, ze geven speel plezier voor „klein & groot”. En zeker niet omdat ze super makkelijk zijn, daar vergissen mensen zich best wel vaak in, want omdat de spellen toegankelijk zijn voor jongeren is dat zeker geen garantie voor easy achievements/trophies.

disney-infinity-toy-box-modus-6Wel geven deze spellen een veilige omgeving om de jongeren zonder problemen te laten spelen. Maar veel van de spellen zijn voor de jongsten onder ons eigenlijk alleen echt goed te doen als ze het met ouderen kunnen spelen in een co-op modus. En daar komt meteen mijn enige kanttekening met betrekking tot Disney Infinity om de hoek (ik zeg het maar meteen, want verder heb ik alleen maar goeds te zeggen), de verhalen van het spel zijn alleen co-op te spelen als je twee characters uit dezelfde play-set hebt. Dat betekent in ons geval dat de kleine alleen samen met ons in de Toy Box kon spelen en niet de verhalen. Erg jammer aangezien dit toch eigenlijk wel de doelgroep is van het spel.

Disney-Infinity-Toy-Box-1-960x493Nu hebben ze gelukkig wel voor alle drie de basis characters die in de starterset zitten (Pirates of the Caribbean, Monsters Inc & The Incredibles) een extra set waar van elk verhaal 1 character bij zit. Je kunt kiezen uit een Side-kick pack of een Villians pack, waarmee je dus daarna co-op de 3 basis verhalen kunt spelen. Dit is geen must en ook niet noodzakelijk om het spel op 100% te krijgen, dus je kunt het spel op 100% krijgen met de basisset, iets dat bij Skykanders niet het geval is, daar zul je iets dieper in de portemonnee moeten grijpen om het spel te completen.

Maar verder met het spel, zoals aangegeven, de basisset komt met 3 characters uit Pirates of the Caribbean, Monsters Inc & The Incredibles en daarmee kun je deze 3 verhalen spelen naast je vrije wereld, de zogenaamde Toy Box. Na het aansluiten van je portal begin je met de leukste intro ooit, voor mij dan, de tutorial in het begin is zooo vindingrijk qua opzet en gaf mijn zo’n happy gevoel dat ik deze wel keer op keer wil zien. De manier hoe je uitgelegd krijgt hoe de wereld werkt, wat de opzet is en hoe het voor je ogen ontstaat is voor mij de kern van Disney Magic. Ik ben dan ook van mening dat je het gewoon moet ervaren, daarom kies ik er bewust voor om er geen filmpje van te posten omdat ik deze spoiler gewoon niet kan delen gevoelsmatig. Voor de mensen die het spel toch niet spelen, zeker een aanraden om de intro op te zoeken op Youtube.

disney_infinity_ToyBox_WorldCreation_11

Na deze intro ben ik als eerste de Toy Box gaan verkennen, deze vrije wereld is bijna een combinatie van Minecraft en de editor in Far Cry 2. Je kunt kiezen voor een basis wereld die je zelf aanpast of totaal nieuw. Je kunt stukken land „aanbouwen”, heuvel, gebouwen plaatsen, characters die rondlopen, bruggen etc. Je start met een basis pakket en gedurende de verhalen, free-roaming in de Toy Box, challenges etc kun je tokens verdienen waarmee je nieuwe add-ons voor je gebied kunt „winnen”. Tevens kun je tijdens de verhalen deze add-ons „verdienen”.

De Toy Box aankleden wordt hierdoor iets dat je na elke missie weer kunt oppakken en kunt uitbreiden met al het leuks dat je tijdens de verhalen verzamelt. Door het bouwen kun je ranken, net als met het kapot maken van tonnen, dozen en het verslaan van de vijanden die ook in de Toy Box te vinden zijn. In de Toy Box en in de werelden kun je ook een soort van „verrassings-eieren” vinden. Deze capsules kunnen je add-ons geven maar ook soms de sparkles die je laten ranken. Het leuke is dat deze capsules in het begin op nog onbereikbare plekken liggen. Naarmate de add-ons meer worden kun je dus ook zo bouwen dat je bij deze plekken komt, of gewoon met je helikopter die na de missies bij The Incredibles beschikbaar is.

hallofheroes2Naast de Toy Box kun je ook de Hall of Heroes bekijken, kom je hier in het hele begin, dan zul je nog niet veel treffen, alleen de aanzet voor de grote Hall die zich beetje voor beetje gaat vormen terwijl je levels omhoog gaat en missies uitspeelt. Wat tijdens een bezoek wel duidelijk laat zien is dat Disney nog veel van plan is met alle uitbreidingen die nog gaan komen. Losse characters en play-sets (2 characters en een nieuw verhaal dat je kunt spelen). Ook zul je zien hoeveel power-ups er wel niet zijn. De basisset komt met een willekeurige power-up en deze verschillen van stijl van de wereld tot add-on van voertuig.

Als grote Pirate fan ben ik met dit verhaal begonnen en meteen krijg je een goede indruk van het verhaal. De intro is leuk en pakkend en je interactie in het spel loopt soepeltjes van de intro naar game-play. Je begint met het volgen van een missie binnen het verhaal maar je hebt tijd om hier en daar wat collectables op te pakken (niet nodig hoor, je kunt daarna free-roamen). De controls gaan soepel en het is recht door zee en duidelijk te volgen. De game-play deed mij erg denken aan Toy Story 3 helemaal toen de 1e missie gedaan was en ik kon free-roamen. Er lopen characters rond die qua formaat ook erg doen denken aan Toy Story, ook de soort mini side-missies die ze geven, zelfs de wijze waarop je iemand een make-over geeft door de in een gebouw te gooien.

Het gaat eigenlijk allemaal straight forward, je kunt kiezen om zo snel mogelijk het verhaal te spelen, of alle side-missies te spelen en de omgeving uit te kammen voor collectables. Alles wijst zich uit en daar komt het stuk kindvriendelijkheid om de hoek, want hierdoor is het duidelijk wat er moet gebeuren en dat maakt het leuk voor iedereen. Het is zeker niet zo dat de allerjongsten alles kunnen uitspelen hoor, soms moet je toch wel een goede jump maken (of het vaker willen proberen tot het lukt) en zeker als je eenmaal op zee moet varen kan het schieten met de kanonnen best wel lastig zijn. Gelukkig spawn je gewoon weer in het verhaal als het eenmaal niet zo goed gaat, dus daar zijn geen zorgen voor nodig.

Disney-Infinity-Pirates-5-630x354

En spawnen zul je zeker, ook de hardcore gamer die zal zich heus soms vergissen is de moeilijkheidsgraad en dat maakt het ook leuk. Want als je als stoere gamer toch wel een zwak hebt voor Disney, dan heb je genoeg uitdaging hoor! Ook de challanges die bij elke play-set zitten zijn behoorlijk pittig om allemaal op goud te krijgen. Misschien zullen deze gamers een spel als Disney Infinity niet voor zichzelf kopen, maar als de kleine voor Sinterklaas de basisset vraagt, denk er maar aan om het toch eens te proberen. Het spel geeft voor ieder wat wils, of je nu uren in de Toy Box je eigen wereld gaat maken, je eigen race-baan maakt en tegen elkaar gaat racen, waves van enemies gaat verslaan, verhaallijn speelt of de challenges doet, er is genoeg te doen!

Disney InfinityHier in huis zullen we beetje voor beetje de complete set in huis krijgen, dat is eigenlijk wel zeker, maar zoals gezegd, dit is zeker geen noodzaak om van Disney Infinity te genieten, de basisset is voldoende. En voor de Disney fans onder ons de characters zijn echt leuk gemaakt, de poppetjes staan leuk bij een verzameling. Voor onze kleine zijn het niet alleen in-game characters, want ook als de Xbox uit staat wordt er druk met de poppetjes gespeeld, en dat is voor ouders dan ook echt een meerwaarde die ze kunnen meenemen in de overweging voor spellen als Disney Infinity & Skylanders. Want de fantasie wordt op allerlei manieren geprikkeld.

365Gaming verdict: 8

[bol_product_links block_id=”bol__selected-products” products=”9200000022415303,9200000014613481,9200000014613485,9200000014613487,9200000014613489″ name=”Disney Infinity” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]