Deze keer een combo van 2 games die de Kinderjury heeft getest: JUJU & Flyhunter Origins. 2 van onze jongedames konden aan de slag met deze 2 Indies.

Ik heb deze op de Vita gespeeld. Omdat hij er zo leuk uitzag had ik hem uitgekozen, maar hij was veel moeilijker dat ik dacht. Het is eigenlijk helemaal niet een spel voor jongere kinderen, misschien wel als je ouder dan 13 bent of zo.

Je bent een alien die Zak heet en de bedoeling is dat je allemaal spinnen en vliegen enzo moet platslaan op allemaal verschillende plekken op de aarde waar de insecten uit jouw ruimteschip zijn gevallen. Je moet ook springen om overal bij te komen zoals bij heel veel andere spelletjes en vonkjes verzamelen. Dat deel vond ik wel leuk en het is ook wel makkelijk. De filmpjes zijn erg grappig wel gemaakt.

Maar het wordt daarna al snel moeilijker als je moet springen over het water, want je kunt niet zwemmen, dan ga je af. Dat vond ik al wat minder leuk. Als je daarna wel verder kan, dan is het weer even makkelijk met de kleine insecten, maar als de grote insecten komen en je moet vechten met ze, dan is het weer erg moeilijk. Daarom vond ik het spel niet zo leuk, en dat was wel jammer, wat het ziet er echt heel leuk uit.

Ik heb wel meegekeken toen papa het ging proberen en die kon het veel beter, hij kan altijd goed tegen de vijanden vechten. Maar hij vond de spinnen ook wel lastig, en zeker niet voor kleine kinderen. Papa zei dat er 21 levels waren, maar ik kwam niet verder dan 3 🙁 .

Omdat het te moeilijk is geef ik eigenlijk maar 1 ster, maar omdat het er wel heel leuk uitziet en het spel wel leuk is maar niet voor de kleine kinderen, krijgt het spel toch wel 3 sterren van de 5.


JUJU is echt een leuk en schattig spel! Het ziet er zoooooo vrolijk uit! Het is ook niet heel moeilijk om te spelen, dus ook echt voor kinderen.

Je bent JUJU, een roze panda en samen met je hagedissen vriendje Peyo spring je door de wereld heen. Je moet allemaal dingen verzamelen en ervoor zorgen dat de papa van JUJU weer vrij komt. De papa wordt in het begin meegenomen door een grote vleermuis. Dat is een soort van slechte geest die je per ongeluk hebt wakker gemaakt.

Alles ziet er mooi uit, heel veel vrolijke kleuren en leuke muziek. De poppetjes waar je mee speelt zijn super schattig en ook de andere dieren enzo die je tegenkomt zien er leuk uit, zelf de vijanden.

Ik vond het erg fijn dat ik samen met mama en papa kon spelen, net als bij Little Big Planet, dan is het beter met de eindbazen ook. Soms is het even lastig met springen als je met 2 bent, dat had ik ook met Skylanders als je naar biven moet springen extra hoog, maar dan moet je het gewoon een paar keer doen.

Je kan bij de vijanden ook je trommel spelen, dan gaan ze dansen en niet meer heen en weer bewegen. Dan is het makkelijker om erop te springen en ze te verslaan. Dat is ook erg grappig om te doen, ik ging elke keer met de trommel omdat het zo leuk was.

Je hebt soms ook een deur naar een andere wereld waar je kleine vliegende diamantjes kan verzamelen, die wereld is niet echt moeilijk, maar je moet wel oppassen dat je niet valt.

Je hebt 3 levens, en als je die allemaal weg hebt, dan komt die vleermuis in beeld. Je hoeft dan niet helemaal overnieuw te beginnen, maar bij je laatste safepoint. Dat is wel erg fijn, want soms met spelletjes moet je helemaal vooraan beginnen :(.

Ik ga het nog heel vaak spelen en het is echt heel leuk, ik geef het echt 5 uit de 5 sterren!