Ik ben dan misschien van de realistische race sims, toch maak je me af en toe best wel blij met een chaotische arcade racer. Gewoon even niet te veel nadenken en concentreren maar pure fun, chaos en gekte. Zo heb ik mij zelf uren achter elkaar kunnen vermaken met de Motorstorm games. En dat ik deze titel noem is niet zomaar. De studio achter deze game mocht namelijk in opdracht van Codemaster aan de slag met een nieuwe arcade racer genaamd Onrush. Tijd dus om het racestuurtje aan de kant te doen en gewoon lekker op de bank neer te ploffen met een controller in de hand.


Nu noem ik Onrush wel een arcade racer, maar ikzelf ben na vele uren niet overtuigd of dit wel het juiste genre is om deze game in weg te zetten. In tegenstelling tot andere arcade racers is in deze game namelijk niet het doel om als eerste een finish lijn te passeren. Sterker nog, het ontbreken van een finish lijn benadrukt dit punt juist.

Wat er qua genre wel is past meer bij een battle arena waarin je met jou team het vijandige team moet verslaan in verschillende modi. Zo hebben we Countdown waarbij je met jou team zoveel mogelijk seconde moet verzamelen. dit doe je door poortjes te rijden, maar ook door de vijand net voor een poortje weg te beuken zodat hij deze mist.

Switch geeft je als modi een drietal levens waarbij je na een takedown wisselt van voertuig. Het doel is deze keer om zoveel mogelijk tegenstanders uit te schakelen en zelf zo lang mogelijk te overleven.

Bij Overdrive is het kwestie van boosten om punten te verdienen. Bij elke goede jump, stunt, takedown etc. etc, word je boost meter gevuld. Met een druk op de knop schiet je auto dan vooruit. En als met normale snelheid de game al chaotisch was, dan zal deze boost daar nog even een flinke schep bovenop doen.


Ook beschik je over een speciale kracht. Deze kracht kun je gebruiken wanneer de meter de 100% aan tikt. De muziek veranderd in een heftige rock, het beeld word een waas en even voel je als onoverwinnelijk.

In de single player hebben we een zes-tal cups met in ieder een aantal races die relatief eenvoudig zijn te voltooien. Na elke race vergaren we XP om te levelen, en bij elke nieuwe level ontvangen we een loot crate met leuke items.


In deze game mogen we namelijk van alles aanpassen. De voertuigen, de karakters, je banner, noem maar op. Dit moeten we dus wel eerst allemaal gaan verdienen met deze loot crates.

Naast de verslavende gameplay en de lekkere chaos wil ik toch ook even iets kwijt over de graphics. Want wat oogt deze game lekker zeg. Alles wat je ziet en doet word onderstreept door een kleurenpalet waar Picasso van zou dromen. Echt elke kleur die er op deze planeet bestaat zal je terug vinden in deze game. Dit is echt een enorme meerwaarde en zorgt ervoor dat je echt in de game getrokken word. Maar ook dat elke move je een extra bevrediging geeft.


Waar ik persoonlijk bang voor was na een paar races betreft enige gelijkenis met Motorstorm en Rocket League, aangezien deze game daar eigenlijk een mix van is. Maar deze game heeft echt een eigen smoel en leunt dus niet op genoemde titels, al is de mix tussen deze twee games wel de beste vergelijking van wat je van Onrush kan verwachten.

Toch zijn er wel minpunten. Zo merkte ik na een tijdje spelen dat ik toch graag wat meer content had willen hebben. De beperkte hoeveelheid omgevingen en wagens, de beperking in het aantal modi’s, en de herhaling van handelingen zorgen toch enigzins voor een sleur na wat uurtjes spelen.


Nu zal het mij niet verbazen dat dit gaat worden opgelost door het toevoegen van extra content in de vorm van betaalde DLC of misschien met updates. Te hopen is alleen dat dit geen invloed gaat hebben op de fantastische gameplay.


Conclusie:
Met Onrush haal je een fantastische arcade racer/ battle arena game in huis waar je veel lol aan gaat beleven. Zowel in single player als in multi player.
De graphics die van je scherm af spatten, de sounds die dit ondersteunen, de gameplay die je voldoening geven zorgen echt voor een top ervaring en een enorme glimlach.

Als alleen de beperkte hoeveelheid modi en omgevingen een mooie uitbreiding zouden kunnen krijgen dan kunnen we deze ook van ons lijstje minpunten af vegen en houden we echt een topper van een game over!

Review - Onrush
Verdict8.4
+ Punten
  • Fantastische Graphics
  • Lekkere gameplay
  • Origineel
- Punten
  • Wat weinig content
  • Na tijdje beetje een sleur
8.4Verdict