De Kinderjury is al een tijdje bezig met Pokémon Rumble World en wilde zelf een review schrijven van dit gratis spelletje. Omdat wij de Nintendo games meer onder de aandacht willen brengen vonden wij dat een goed idee 😉

pokemon-rumble-world

Ik was niet meteen begonnen met Pokémon Rumble World toen we het hadden op de 2DS en de 3DS XL. Het zag er wel erg leuk uit hoor, maar het spelletje leek ook wel erg moeilijk 😉 Maar ik ben het toch zelf gaan proberen en met een beetje oefenen ging het steeds beter en eigenlijk is het nu best wel makkelijk.

Je bent eigenlijk niet je eigen poppetje in de wereld (je Mii poppetje), die is een soort van Ash, de trainer. Zelf speel je met een Pokémon en je begint in een soort van Koninkrijk, maar het ziet er meer uit als een soort van stadje ;). Je eerste Pokémon is Pikachu maar al heel snel krijg je er nog veeeeeeeeel meer.

In dat stadje lopen andere trainers rond en Pokémons. Je kunt er dingen kopen, zoals kleding en achtergronden. Die moet je betalen met muntjes of diamanten.

In het stadje kun je ook luchtballonnen kopen om naar andere werelden te gaan. In die werelden kom je dan andere Pokémons tegen waar je moet tegen vechten. Ze laten dan muntjes vallen of heel soms diamantjes. Ook is het zo dat je soms de Pokémon zelf vangt, zoals ook met de andere Pokémon spelletjes.

Het zijn dan in elke wereld een soort van verdiepingen waar je elke keer tegen de Pokémons moet vechten. Aan het einde van de wereld is een soort van Baas. Die is dan wel erg moeilijk soms. Als je wint dan krijg of nog meer muntjes of je kunt de Pokémon vangen. Er zijn ook nog tonnetjes met muntjes of leven die je overal in de wereld ziet staan. Als je niet wint van de Baas, dan heb je nog wel de andere gevangen Pokémons en het geld van de wereld (gelukkig).

Elke wereld kun je maar 1x spelen en dan moet je even een tijd wachten. Als je er dan weer in gaat, dan kun je misschien andere Pokémons vangen die je nog niet had. Zo kun je ze allemaal proberen te verzamelen. Ook is het zo dat ze soms sterker worden of een andere kleur krijgen. Dan kun je in je voorraad kijken welke je al hebt en misschien wil verkopen weer. En je kunt dan de beste en sterkte gebruiken om mee te spelen.

Als het wat moeilijker wordt en je Pokémon is bijna af, dan kun je wisselen met een andere die je al had. Je kunt meer dan 700!!!! Pokémons bij je hebben, dus je kunt goed wisselen, dat is wel fijn. Als je te laat bent met wisselen en je Pokémon gaat toch af, dan kun je met diamantjes weer verder. Maar dat doe ik nooit hoor, want ik bewaar de diamantjes. Dan kom ik wel een andere keer terug.

Als je dan klaar bent, dan komt je Mii poppetje in een luchtballon je ophalen en dan ga je even bij de Koning langs. Je ziet dan welke Pokémons je allemaal hebt gevangen, ook welke nieuw zijn of sterker. De Koning geeft je speciale opdrachten, 1x per dag. Dan kun je diamantjes verdienen, dus erg goed! De opdrachten zijn wel moeilijker, het begint makkelijker maar wordt steeds moeilijker. Ik heb nog nooit alle opdrachten van de dag voor de Koning gehaald, maar toch verdien ik altijd wel een paar.

Met de diamanten kun je nieuwe luchtballonnen kopen om naar nog meer werelden te gaan. Maar je kunt je diamanten ook gebruiken voor een soort van upgrade. Bv hoeveel Pokémons je bij je kan hebben in je huis, of hoe groot de kans is dat je in de wereld de Pokémon kunt vangen. Maar ook hoe sterk je bent, of hoe goed je kunt aanvallen. Dat kun je allemaal met diamantjes doen, dus wel belangrijk (niet dat je kleding koopt van de diamanten).

365kinderjury

 

Ik vind het echt een heeeeeel leuk spelletje en het is helemaal gratis! Het is erg leuk voor kinderen maar ook grote mensen hoor! Jack speelt het ook elke dag 😉 Ik geef het 5 sterren!

Review - Pokémon Rumble World
Sterren
5.0Totale score