We waren al helemaal vergeten dat de Kinderjury nog meer heeft getest, deze keer de Indie Action Henk van de Nederlandse studio RageSquid. Niet alleen het spel hebben ze gespeeld maar ze zijn ook met de level editor aan de slag geweest.

Normaal spelen we altijd op de Xbox, Playstation, Wii U of met de Vita of DS, soms de oude spelcomputers, maar deze keer gingen we op de PC spelen. Ik speel eigenlijk nooit op de gewone computer, alleen Sudoko enzo, dus het was wel even wennen met het toetsenbord 😉 Sommige spellen kun je met de controller spelen, maar Action Henk niet, dat is wel jammer.

Wij vonden het wel heel erg grappig, de poppetjes zien er echt super leuk en grappig uit, helemaal als ze op de kont gaan glijden 🙂 . De kamer ziet er ook echt leuk uit, heel vrolijk gemaakt! Je zou bijna door de kamer heen willen lopen en niet de racebaan doen 😉

Het spel zelf was wel toch moeilijker dan ik dacht, maar ook mama vond sommige stukken wel moeilijk, ik was bij sommige levels zelfs beter en meer medailles! 😉 Ik vond het wel jammer dat je niet als je een kind bent alle levels mag spelen maar eerst overal een medaille moet hebben, dat is soms echt wel te moeilijk. Dan kun je dus niet alles spelen, dat is echt wel jammer, want ik vond het wel erg leuk.

Het was daarom extra leuk dat je nu ook zelf een level kan maken! Je moet wel even wennen hoe het moet met de muis en het toetsenbord, maar dat lukte al snel, het was niet heel erg moeilijk. Het is wel jammer dat je niet heel veel dingen hebt om mee te bouwen, maar toch kun je al echt heel veel bouwen als je ook de banen gaat draaien enzo.

Er zitten ook dingen bij die je kunt gebruiken om de baan extra leuk te maken, bv om extra snel te gaan. Ik hoop dat ze nog meer van dat soort dingen erbij gaan maken de volgende keer. Ook hoop ik dat ik dan de levels van andere mensen kan spelen, want dat kon nu nog niet.

Wij konden niet met de computer geen filmpje maken, maar we hebben er gevonden om te laten zien hoe je zelf een level kunt maken. Die van ons was wel veel mooier hoor 😉

365kinderjury

Het is een grappig spel en soms een beetje lastig, dus ook voor grote mensen leuk om te spelen en voor kinderen ook erg leuk. We geven 4 sterren van de 5 omdat het nog wel een beetje beter kan als je nog meer kunt doen.

Review - Action Henk
Sterren
4.0Totale score