Een tijd geleden hebben we hem voor het laatst gezien, Agent 47. Nadat hij tijdens een aantal missies voor een tijdje ontvind was, zo springlevend is hij vandaag de dag weer. Inderdaad, we mochten weer eens met Agent 47 op avontuur.

We beginnen in een trainingsruimte

Maar deze keer is het alleen maar nieuwe missies met nieuwe contacten, we spelen namelijk de eerste missies van Hitman: The Complete First Season, hierbij doen we bekende locaties aan van de vorige episodes:  Parijs, Sapienza, Marrakesh, Bangkok, Colorado en Hokkaido en de ICA-fabriek. Dit kun je allemaal (opniew) beleven inclusief de zogenaamde ‘1 million ways to die’-contracten. Dit is dan ook waar de uitdaging van deze game ligt. Je kan het zo gek niet bedenken of het is een contract tijdens een missie.

Om te beginnen zal je eerst weer bekend worden gemaakt met de game, daarna krijg je te zien wat er allemaal mogelijk is in de game qua eliminatie. Een simpel schot met je pistool + demper is dan ook de meest standaard kill die je kunt maken. De uitdaging ligt hem juist in de andere mogelijkheden. Wat dacht je van een beetje rattengif in het drinken gooien? Maar ook een simpele golfbal vervangen met C4 zorgt voor leuke momenten in de game. Het is volledig aan jou, zolang je de kill maar uitvoert en het liefst ook nog zonder anderen te vermoorden.

Parijs: Modeshoofdstad van de wereld

Daarnaast het is ongezien wegkomen van de moordlocatie ook een onderdeel van de game. Soms dan juist dit voor verveldende momenten zorgen. Want stel dat je het als een ongeluk laakt lijken, dan zijn juist de gaurds alerter dan voorheen en zullen ook mensen gaan rennen. Hierdoor is het een chaos waarin jij jezelf niet graag wilt begeven.

Het is dan ook niet zozeer de kill zelf die het uitdagend maakt in deze game, het is meer de weg die je aflegt om bij je doelwot te komen. Het gaat erom hoe je dat doet, welke middelen je gebruikt en wat je denkt nodig te hebben. Dit kan op duizend verschillende manieren en het is aan jou om te kijken welke jij het fijnste vind om te doen.

Maar in deze versie van de game gaat het ook om andere dingen. Denk hierbij dan ook vooral aan DLC in de vorm van missies en outifts. Zo zien we dat je de IO Interactive 20th Anniversary OUtfit bundl krijgt met daarin 3 nieuwe outfits geïnspireerd op Freedom FightersKane & Lynch en Mini Ninjas.  Ook bij de Game of the Year Edition-content zitten het clownspak, het cowboypak en het ravenpak uit de recente digitale Game of the Year-versie. Daarnaast krijg je ook nog 4 ier missies uit de Patient Zero-campagne, 3 thema-escalatiecontracten waarmee 3 unieke wapens bij deze DLC.

De Freedom Fighters, Kane & Lynch en Mini Ninjas outfits

Verder hebben we dan ook nog een aantal wapens die je uit het niets mag/kan gaan gebruiken tijdens missies. Het gaat hierbij om Pale Duck Explosive en het ICA Chrome Pistol (en nog 1 suite: Requiem Suit) uit de Blood Money Requiem DLC.

Verder zien we dat je ook nog een bonusmissie krijgt in Sapienza en Marrakesh. Dit noemen ze de zogenaamde Zomerbonusafleveringen. Een leuke aanvullen op alle content die je inmiddels al hebt gekregen bij deze game. En alsof dat nog niet genoeg is, alle uitgelichte contracten, Escalation Contracts, Challenge Packs en spelupdates uit het eerste seizoen van Hitman en Hitman Game of the Year Edition zorgen ervoor dat je genoeg vermaakt het tijdens het spelen van de game.

Dit is dan ook wat ik persoonlijk de kracht van de game vind, hoe vaak je een missie ook hebt gespeeld, hoe goed je er ook in bent om het succesvol uit te voeren, er zijn zoveel verschillende contracten die ervoor zorgen dat je alles in ieder geval een keer wilt proberen uit te voeren.

Welkom in het altijd gezellige en dodelijke Sapienza

Mocht je zoiets hebben van; al die verschillende contracten, ik vind het maar helemaal niks. Dan heb je gelukkig nog steeds een hele sterke game staan die het uiterste van je kan vragen. Dit doordat je per missies toch steeds goed moet plannen hoe je het aanpakt. Wat is het looppatroon van de beveiligers, waar zijn mensen, tot welke ruimtes heb je toegang en welke juist niet?

En zoals ik al eerder aangaf, welke stappen onderneem te tijdens de kill. Een stille moordenaar waarbij je tijd hebt om nog weg te lopen voordat het doelwit in elkaar zakt, of kies je voor een directe aanpak met alle gevolgen van dien.

Verder is het zo dat het natuulijk niet de nieuwste game is, maar met de upgrades die de game heeft gekregen (Xbox One X 4K en PlayStation 4 Pro upgrades) ziet de game er nog steeds prachtig uit en doet het niet onder voor een recentelijke game.

Review - Hitman: Definitive Edition
Hitman: Definitive Edition is Hitman met alle DLC erbij. Voor de Hitman fans onder ons een echte must-buy. Ben je meer een casual gamer, dan is dit een game met veel uitdaging en heel wat uurtjes vermaak. Ondanks dat de game al even uit is is deze zeker niet outdated
Verdict8.8
+ Punten
  • Lekkere uitdagende game
  • Meer dan genoeg missies
  • Grafisch nog steeds een plaatje
- Punten
  • Soms repetitieve gameplay
8.8Verdict