Onze Kinderjury heeft het er maar druk mee de laatste tijd…gelukkig hebben ze allemaal broertjes/zusjes/mamma’s/pappa’s & vriendjes om te helpen (en is het bijna Kerstvakantie 😉 ). Deze keer mochten ze een Vita spel spelen van de geliefde Muppets! Een perfect spel voor de Kinderjury aangezien die ook echt de doelgroep zijn voor een spel als dit. 

The Muppets
Wij mochten de Vita lenen om de Muppets te spelen en dat was erg leuk. Ik heb al heel veel films gezien van de Muppets, ook de oude korte films van de Muppetshow, dus ik vond het extra leuk om nu ook een spelletje te spelen met ze. Ik heb samen met mijn broer gespeeld omdat die ook de Muppets leuk vindt.

Je speelt niet een verhaal uit een film maar je gaat films maken in het spel. Je hebt in het menu een rode loper, net als een film voor het eerst in de bioscoop is. Dat is echt super grappig gemaakt! Je speelt als de muppets het spel en eigenlijk maak je dus de films, als eerste een piratenfilm met Kermit. Ik vond die het leukste, mijn broer vond Animal het leukste als coyboy. Het is grappig gedaan dat je ook echt in de film bent en het ziet er ook elke keer anders uit.

Er zijn 5 levels en dus 5 verschillende films. Je moet veel springen maar soms ook gooien en slaan. Je kunt allemaal sterren verzamelen, wel 50 elke keer! Ook zijn er 5 filmrollen en een gouden kaarten voor de bioscoop. Je kunt niet meteen alles verzamelen, soms kun je niet ergens bijkomen in het begin. Dit zijn de levels en als wie je de film maakt.

  • Lvl 1: Kermit: Kapitein Groenbeens
  • Lvl 2: Miss Piggy: De Tovenaar van Groene Aarde
  • Lvl 3: Animal: De Monsterlijke passie van Animal
  • Lvl4: Gonzo: De nacht van de griezelige Groente
  • Lvl5: Kermit: Het Koozebane-gevaar

Als je een level hebt gepeeld krijg je upgrades om iets te leren, bv de dubbele sprong in het eerste level. Als je dan nog een keer gaat spelen kun je nog meer sterren enzo pakken. Er zijn maar 5 levels, maar om alles te verzamelen moet je het wel vaker spelen.

Het ziet er erg grappig uit, net als in een film, dat is leuk gedaan vind ik. Mijn broer vond het er een beetje saai uitzien en het spel ook wel beetje makkelijk. Met de slechterik aan het einde had hij ze elke keer meteen verslagen dus voor hem was het makkelijker, ik kon het soms niet goed en dan moest het opnieuw. Soms was het wel een beetje moeilijk als je verder was, dat vond ik iets minder leuk, maar dat is vaker met spelletjes. Als je met springen verkeerd gaat dan hoef je niet helemaal opnieuw te spelen, maar een klein stukje. Je kunt het elke keer weer proberen, maar soms was het checkpunt op een gekke plek en dan kwam het wel lastig uit.

Ik vond het niet zo leuk dat ze niet de echte stemmen hebben met het spel maar alleen tekst, dat maakt het wel een beetje jammer. De stemmen zijn juist zo leuk vind ik. Als je een Muppet film maakt dan moet je ook de stemmen doen. Ze hadden ook gewoon Engels kunnen doen en dan de woorden in Nederlands of de andere talen op de wereld. Ook al verstaan de kinderen het dan niet allemaal, dan is het toch leuker om te spelen als je ze ook hoort.

365kinderjury

 

Het is een leuk spel, helemaal als je fan bent van de Muppets. Het is misschien niet voor iedereen leuk, als je ouder bent of grote mensen, dan is het misschien wel een beetje te makkelijk en ook te kort. Maar ik vond het echt een leuk spel en ik ga nog wel proberen om alle sterren te vinden. Wij geven De Muppets 3 sterren.