World of Tanks, de meeste mensen kennen de game wel. Niet dat iedereen het heeft gespeeld, maar de PR van de game is zo ’n goed geoliede machine dat iedere gamer de game wel eens voorbij heeft zien komen.

Nu is het wel zo dat de game een goede PR heeft, maar de laatste jaren werd de achterstand op de concurrenten met de dag groter. Inmiddels heeft de PC versie van de game een grote inhaalslag gemaakt, maar de console versie bleef stilletjes achter. Maar nu hebben we dan eindelijk een grote update van de game, deze update noemt Wargaming zelf: World of Tanks: Mercenaries.

Gooi losse onderdelen in de blender en kijk wat een mooie tank je ervoor terugkrijgt

Het grote verschil tussen World of Tanks zoals we het kennen en World of Tanks: Mercenaries is dat men bij Wargaming deze keer de geschiedenis zoals we het kennen vanuit de game overboord gooien. Hiermee bedoelen we dat de tanks waarmee je in de game in het verleden altijd hebt gevochten zal deze keer totaal anders zijn.

Als je een mercenary contract accepteert, dan moet je een aantal doelstelling behalen. Denk hierbij aan een x aantal XP behalen, een aantal tanks vernietigen, etc. Hiermee unlock je een gedeelte van de tank die je hebt gekozen. Daarna zul je nog een aantal keren een soortgelijke stap moeten doorlopen om de tank te unlocken. En als je deze eenmaal hebt unlocked, dan begint het pas echt leuk te worden.

Nieuwe tanks en nieuwe maps blijven altijd leuk om te spelen

En zodra de geschiedenis overboord wordt gegooid, dan is alles mogelijk. Zo ook met deze update! Je kan nu ervoor kiezen om een tank te nemen dat een hybrid tank is. Dus pak een aantal tanks uit de game die je kunt waarderen op verschillende punten; snelheid, armour, kaliber, reload time. Nu pak je al deze elementen en maak je er een nieuwe tank van. En tada… zie hier bijvoorbeeld de tank genaamd: Plaguebringer.

Zo kun je een aantal tanks unlocken door middel van de contracten. We zien ook dat er nog een aantal tanks zijn die nog niet te verkrijgen zijn, waarschijnlijk zullen deze op een later tijdstip worden toegevoegd aan de game.

Als je een contract voltooid hebt, dan kun je met de volgende Tank aan de slag

Verder zien we ook dat Wargaming met deze update heeft geluisterd naar de community. Deze konden de afgelopen tijd maps maken/bedenken of bestaande maps aanpassen en opsturen naar Wargaming. Inmiddels heeft Wargaming 20 van de ingezonden maps overgenomen en aangepast om game-ready te maken.

Zo krijg je ook het idee dat Wargaming steeds meer gaat luisteren naar de community om de game aantrekkelijk te houden. Want een goede game kan alleen goed blijven als ze dit soort elementen blijven toevoegen, helemaal omdat als je nagaat dat de game al een aantal jaren oud is en het draait om updates.

Is it a shark? Is it a Tank? It’s a SharkTank!!!

Het is een goede stap om de game opnieuw te laten ontdekken, het is goed om te zien dat de community zo wordt betrokken bij deze update. De grote vraag is echter of dit een éénmalige update is of dat we dit soort updates in de toekomst vaker voorbij zien komen in de game. Dat zou een goede manier zijn om nieuwe mensen aan te trekken tot de game en die-hard spelers een extraatje geven als blijk van waardering.

Al met al is het een toch wat vreemde stap voor Wargaming, aangezien World of Tanks altijd als realistische game wordt neergezet door Wargaming, Persoonlijk kan ik het wel waarderen, de vraag is alleen hoelang de community hiermee doorgaat.

Review - World of Tanks: Mercenaries
World of Tanks: Mercenaries is een leuke aanvulling die afwijkt van de basis van de game. Als je van hybride tanks houd, dan is het zeker een leuke aanvulling. Ondersteunt met maps die door de community zijn gemaakt. Een echte 'Player Based' DLC.
Verdict7.8
+ Punten
  • Over-the-top Tanks
  • Contracten zijn duidelijk en overzichtelijk
  • Player Based Maps
- Punten
  • Beperkt aantal Mercenary tanks
7.8Verdict