42_Big_Games_of_2014
Je ziet het overal om je heen. Bijna elke site heeft een top 5 of top 10 gemaakt voor 2014. Dus kunnen we natuurlijk niet achter blijven. Maar ik ga het persoonlijk maken en ik ga er geen vast 5 of 10 van maken. Gewoon een lijstje met een top zowel voor de PC, Nintendo (2/3DS, Wii U), Sony (Playstation 3, 4 en Vita) en Microsoft (Xbox 360 en One). Natuurlijk hebben we allemaal wel bepaalde games waar we naar uit kijken. En ook zijn er een aantal games die ik maar al te graag wil spelen. Dus zal niet iedereen deze lijst goed snappen, waarom de ene wel en de andere niet, maar dit heeft te maken met het spelen van Beta’s en omdat ik sommige games heb mogen testen die pas over 6 maand bijvoorbeeld in de winkel liggen. Eerlijk gezegd is er geen willekeurige volgorde, de enige volgorde die er te vinden is, dat is dat ik ze wil hebben 😛

Metrico
Om te beginnen stap ik direct maar in een game die ik vorige jaar 2 keer heb mogen testen en spelen. En nee, we hebben het hier niet over een grote shooter, racegame of JRPG, maar over een game waar alles om wiskundige berekeningen gaat. En hoe kun je beter alle assen en G-krachten meten dan met de Vita. Vandaar dat ik ook begin met Metrico. Een game waarbij elke beweging en elke knop dit je indrukt invloed heeft op de game. Echt heerlijk om eens een game te spelen waarbij je goed moet nadenken om verder te komen. Een van de meest interessante dingen in de game is toch ook wel dat doodgaan soms iets goeds is.

GTA V
Daarna hebben we een game die al een tijdje te spelen is voor de console, maar dit jaar mogen dan ook de PC gamers aan de slag. We hebben het dan ook over GTA V. Een game die een heleboel gamers het ouwe vertrouwde gevoel van een GTA game gaven. Iets wat ze bij deel IV niet echt hadden. Een hele sterke come-back van de game en ik ben dan ook zeer benieuwd naar de grafische kant van de game op de PC. Laten we hopen dat we daar ook aardig wat uurtjes in kunnen steken. Ook is het zo dat we inmiddels de game al een tijdje hebben kunnen spelen en we hopen dan ook dat er toch wel wat DLC uit word gebracht dit jaar. En dat is niet omdat we ons vervelen, maar meer omdat we gewoon nog meer plezier willen hebben met the three little rascals van GTA V.

Metal Gear Solid 5: Ground Zeroes
En van een gewone shooter gaan we naar een Tactical Espionage game die ik altijd heel hoog heb zitten. En gezien de eerste beelden zal deze game niet veel anders worden dan de vorige reeksen. Het enige verschil met de vorige games is dat het nog mooier, groter zal worden, aldus de beelden die we allemaal hebben mogen ontvangen. Hier gaat het weer om Snake die de held moet uithangen. En ook nu zal het niet altijd gun blazing zijn. Vandaar dat de game ook de label tactisch spionage krijgt. Een game waar niet alleen jou positie invloed heeft op de game, maar ook de weersomstandigheden. Zoals het lossen van een schot tijdens een donderslag midden in de nacht, dan zal bijna niemand het meekrijgen. Het netjes opruimen van je tegenstanders zodat niemand anders de lichamen kan vinden. Al dit soort dingen hebben invloed op deze game. En dat maakt het juist zo realistisch maar tevens ook zo moeilijk. Echt een game die je niet zo even uitspeelt, maar je moet er echt goed voor gaan zitten, zoals je bij elke MGS game zou moeten.

Hyrule Warriors
Zelda, wie is er niet groot mee geworden! En om het nog beter te maken. Wie heeft er nooit een Zelda game gespeeld? Praktisch iedereen die een tijdje meedraait heeft Zelda op een even hoge voetstuk staan als Super Mario. Enige verschil is dat Nintendo ervoor heeft gekozen om via Donkey Kong te kiezen voor Mario. Maar Zelda is de reeks die toch elke keer een heleboel gamers aantrekt. Nadat er een WindWaker Wii U uitkwam is de verkoop van de Wii U met sprongen vooruit gegaan. Dat zegt al genoeg lijkt me zo. En nu krijgen we Hyrule Warriors (working title) voorgeschoteld. Een hack and slash met Link in de hoofdrol. Dit alles speelt zich al in de oude vertrouwende werelden die we kennen van diverse Zelda games.

Titanfall
De trailers hebben we allemaal wel voorbij zien komen en het enige ‘minpunt’ dat we tot op heden hebben gezien van de game is het feit dat het om een exclusive gaat. Verder is een hele soepele gameplay, een mooie grote wereld en je kunt gezamenlijk van punt A naar B gaan. Het feit dat het levels zijn waarbij je 32 vs 32 word gespeeld, maar met veel minder spelers, maakt de levels meer overzichtelijker en meer in balans. Nu maar hopen dat het een game is die zijn hoge verwachtingen waar kan maken. Maar voor nu blijft een must-buy voor 2014.

Professor Layton vs Ace Attorney
We kennen de beide games al een tijdje. We hebben Professor Layton aan de ene kant en Ace Attorney aan de andere kant. En binnenkort vinden we ze samen terug in 1 game. In Professor Layton vs Ace Attorney zal de speler zijn Layton-puzzelvaardigheid moeten samenvoegen met zijn potentie in de rechtbank. Professor Layton vanLevel-5 en Phoenix Wright van Capcom zullen elkaar ontmoeten in deze game. Ze zullen samen met Luke en Maya een mysterie in en om de rechtszaal moeten oplossen. De schurk in dit spel is namelijk een verhalenschrijver, wiens verhalen echt uitkomen.

The Order: 1886
We gaan terug naar het jaar 1886. En we bevinden ons in London. De hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk. Het is de periode waarin alleen maar dood en verderf in London te vinden is. Overal zijn we duistere figuren, vinden we rare enge ziektes en London staat aan het begin van een nieuwe revolutie. En daar vallen we qua tijdperk precies middenin. Maar inmiddels heeft de industriële revolutie al lang plaatsgevonden in London en heeft een gemiddeld persoon een plasma rifle op zak terwijl hij met de koets door de steden rijden. Een game die een goede setting heeft, leuke wapens laat zien en mysterieuze monsters bevat. Een perfecte setting om ’s avonds wat uurtjes door te brengen. Ik kijk er met smacht naar uit!

Deep Down
Inmiddels hebben we heel wat dungeon crawlers voorbij zien komen, maar Deep Down is toch wel een klasse apart als het aankomt op dit genre. Je neemt het in Deep Down op tegen de grote wezens en draken die diep in de grotten zitten verstopt. En het lijkt een hele leuke Skyrim look-a-like. Maar het speelt zich hier nergens minder af dan in het New York van de toekomst, om precies te zijn het New York van 2094. En via een teleport worden ze ver teruggezet in de tijd om daar tegen de draken te vechten. Het is alleen nog wachten op een officiële releasedatum voor 2014

The Elder Scrolls Online
inmiddels hebben de eerste mensen de beta codes voor The Elders Scrolls Online mogen ontvangen, die dit weekend begint. Ook zagen we al dat sommige members al posten dat ze nu hun bed induiken om dit weekend extra lang door te kunnen gaan. We wachten zelf dit weekend nog af. Volgens de originele berichten kwam het niet zozeer op de game zelf aan, maar zou het meer gaan om het feit of de servers stress test aankunnen. Maar goed, een game zoals Skyrim en dan online spelen zonder dat er een einde aan komt, dat is een game die waarschijnlijk een heleboel gamers slapeloze nachten zal bezorgen.

The Witcher 3: Wild hunt
We krijgen dit jaar het derde deel van The Witcher voorgeschoteld en van wat we tot nu aan toe hebben gezien moeten we toegeven dat het om een plaatje gaat. Met name de open werelden die je hebt die constant veranderen en elk klein ding heeft invloed op je omgeving en verdere verhaallijn in de game. Het schijnt dat de button layout makkelijker werkt dan bij het vorige deel. We moeten nog wel even wachten tot de game verkrijgbaar is, maar één ding is zeker, dt is een game waar wij in ieder geval graag mee aan de slag aan en hopelijk kunnen we voor de release nog een kort bezoek aan de studio brengen om jullie het laatste nieuws te geven betreft The Witcher 3: Wild Hunt

Destiny
Dit was de topper van de Gamescom afgelopen zomer. En nu moeten we nog tot en met september wachten voordat de game in de winkel ligt. Hopelijk kunnen we eerder aan de slag met de beta zodat we een goed beeld kunnen krijgen van de game. Maar we moeten zeggen dat we tijdens de presentatie helemaal weggeblazen werden van de mogelijkheden die de game bied. Zo zagen we hoe makkelijk de online en offline werelden in elkaar overlopen en hoe handig het is om met andere gamers een random battle gezamenlijk aan te vallen. Dit zijn dingen die vernieuwend zijn en voor een nieuwe manier van gamen. Nu nog even wachten en dan kunnen we helemaal losgaan in de wereld waar onze destiny ligt.

South Park: The Stick of Truth
In de wereld van South Park kan werkelijk alles en dus is het verhaal in deze game absoluut niet gek. Het draait hier namelijk om de ‘Stick of Truth’, een houten stok die voorheen in het bezit was van Cartman en hiermee was hij machtig. Maar doordat deze stok gestolen is, zijn de twee kampen in de game er naarstig naar op zoek en jij zult gezamenlijk met Cartman en kornuiten op zoek moeten gaan naar deze stok, maar tijdens dit avontuur zul je de tegenstanders tegenkomen en dat betekent vechten. Dat gaat op een wijze zoals je dat van South Park mag verwachten. Met absurde wapens en speciale aanvallen dus, in een turn-based opzet waarbij de visuele invulling van de gehele game precies in de stijl van de televisieserie is.