DR Game

En we zitten alweer in de derde maand van het jaar. Dat betekend niet alleen dat we weer een stapje dichter bij mooi zonnig weer zijn maar dat het ook weer tijd is voor de maandelijkse DRGame Episode.

Ondanks dat ik de zon en de zomer heerlijk vind heb ik ook geen hekel aan de regenachtige voorjaars maanden. Dit betekend namelijk dat er geen enkel excuus is om lekker op de bank neer te ploffen en een flink potje te gamen. En welke games pak je dan tevoorschijn. Voor mij valt de keus dan al snel op verschillende race games. Al is mij game smaak heel erg breed, race games staan voor mij toch altijd voorop. En dit is dan ook waar ik het over wil hebben in deze Episode.

Laat ik jullie even een flink stuk terug nemen in de tijd. En wel zover dat we het over floppy’s en grafische kaarten met wel 8 kleuren gaan hebben. Mijn eerste pc game ervaring was namelijk ergens in 1988 toen wij thuis een nieuwe pc kregen. Ondanks dat ik al enige game ervaring had met mijn Atari en mijn Commodore Vic 20 was de pc toch echt iets nieuws en iets spannends, Niet langer hoefde ik naar de vierkante blokjes in Pole Position te kijken en kon ik mij inleven in Grand prix en Test drive.

Daar ontstond mijn liefde voor race games. Ik waande mij een echte coureur en kon me uren lang inleven en er vol voor gaan. Met de komst van nieuwere generaties consoles en pc’s kwamen er ook toffe nieuwe franchise. De meest bekende is dan toch wel Need for Speed. In die tijd vond ik deze games helemaal geweldig.  Zo konden we in de jaren negentig op onze windows 95 pc al genieten van de eerste need for speed. En een poosje later kwamen deze delen ook uit op de PS1. Mijn 2 favoriete delen uit deze franchise zijn dan toch wel Porsche 2000 op de pc en Carbon die hier helemaal grijs is gedraaid op de PS3.

Maar toch was deze franchise niet mijn favoriet. Ik merkte namelijk al snel dat mijn voorkeur toch uitging naar simulatie racers zoals Forza, Gran Turismo en echte race sims op pc. De enige uitstap die ik echt heb gemaakt is dan TrackMania waar ik voor een lange tijd enorm veel uren heb getraind en  deel nam aan een semi professioneel race team.

Naast dat ik een gamer ben is het verzamelen ook een grote hobby van me en als we het dan over racers hebben dan is Gran Turismo toch echt wel een mooi serie, niet alleen door de hoeveelheid delen die er uit zijn gekomen maar ook door de proloque  delen die er voor uit kwamen en de zeldzamere demo’s.

Maar Forza mogen we ook zeker niet overslaan. Want waar in mijn ogen Gran Turismo een beetje stil staat sinds deeltje 5 weet Forza toch echt flinke stappen te maken. Al vanaf deel 1 vond ik Forza op velen vlakken echt een meerwaarde boven Gran Turismo. Ik wilde dit alleen niet erkennen als echt GT fan maar bestede stiekem velen uren achter de Xbox. Nu met de komst van de next gen consoles blijft GT helaas weer achter. Deeltje 6 was eigenlijk niet meer dan een opgepoetste versie van deel 5 en alleen maar voor ps3 terwijl we op de One al kunnen genieten van een volledig nieuw deel van Forza en Forza Horizon. En deze games hebben echt monster stappen gemaakt ten opzichte van hun voor ganger. Gelukkig kunnen de PS4 bezitters ook binnenkort vol gas de baan op met de komst van Project cars.

Nou heb ik beloofd om elke maand een toffe actie te koppelen aan deze Episodes en ik kan me voorstellen dat na het lezen van deze Race editie je zelf ook vol gas de baan op wil. Om naast onze toch al hele lage prijzen het nog aantrekkelijker te maken kan je bij een bestelling van minimaal €25,- de coupon code 365racing invullen en wij geven je dan meteen €5,- korting. En houd vooral 365Gaming in de gaten aangezien er een paar toffe racers aankomen de aankomende maanden die wij zeker een uitgebreide review zullen krijgen.

Bedankt voor het lezen en tot de volgende maand.