Om direct maar met de deur in huis te vallen, het is zojuist bevestigd. Freddy Mercury en ik lijken qua stem… totaal niet op elkaar! Sterker nog, we lijken eerder tegenpolen van elkaar, waarbij ik het helaas het onderspit hebben moeten delven. Gelukkig maar voor iedereen die een Queen-fan is, jammer voor de mensen die mij hebben horen zingen (sorry buurtjes!). Maar dit weerhoudt mij er nog niet van om samen met de band op het digitale podium te springen en los te gaan op nummers zoals Bohamain Rhapsody, We are the Champions, Another One Bites The Dust en nog veel meer.

Eenmaal bijgekomen van mijn (erg korte) zangcarrière is het tijd om eens goed te kijken naar Let’s Sing: Queen. Om te beginnen, de titel; het zal niemand verbazen dat er dan ook alleen maar nummer van Queen op deze versie te zingen zijn. Dit is een keer wat anders dan allemaal random nummers die normaal gesproken bij de Let’s Sing games zitten. Dit kan zowel een voordeel en een nadeel zijn. Elke Queen fan die even als Freddy door het leven wil gaan, dit is je kans. Voor iedereen die geen fan is van Queen… oh, wacht, die zijn er natuurlijk niet… My bad!

Terwijl we door het menu scrollen (er zijn verschillende game modi) zien we dat er voor een simpele lay-out is gekozen. Doormiddel van naar links of recht te drukken kun je dit rijtje makkelijk doorlopen.

Het gaat om de volgende modi:

  • Classic: Samen of alleen zingen om te kijken wie het hoogste scoort
  • : Zorg dat je samen zo goed mogelijk zingt. Hoe beter je stem matched met de ander, hoe hoger de score
  • World Contest: Online leaderboard om wereldwijd een zo hoog mogelijke score neer te zetten
  • Mix Tape 2.0: Alle nummers die je unlocked gooit de game in de mix om jou te verrassen tijdens het zingen
  • Jukebox: Bekijk en zing mee (zonder microfoon) tijdens de originele videoclips.

Ook wordt hier (pijnlijk) zichtbaar dat veruit het grootste deel van het budget is uitgegeven aan de rechten van de muziek. De opbouw en keuzes in het menu lijken erg simpel en goedkoop. En zit totaal geen beleving bij zoals je juist bij een band als Queen had verwacht.

Maar het gaat hierbij om het zingen natuurlijk. Naast het feit dat bij elk nummer de eerste 2 seconden het blijft happeren, loopt dit verder vlekkeloos. Met name de optie om te zingen met meerdere vrienden verloopt soepel. Je kan via een USB je microfoon aansluiten, maar ook headset of je mobiel kun je ook gebruiken om mee te doen. Hierdoor kun je makkelijk met maximaal 8 personen op de hits van Queen losgaan. Altijd leuk als je een aantal mensen op visite hebt

Terwijl we een paar uur bezig zijn merken we echter wel dat een game zoals deze eigenlijk een eigen game-genre moeten krijgen. Ik zie het dan ook niet echt als een zing/karaoke-game, maar een ‘feestdagen met vrienden/familie’-game.

Persoonlijk zal ik deze game alleen maar spelen op speciale dagen om er een leuke avond van te maken met een aantal mensen, even los van de Corona-maatregelen. En aangezien je €40 mag neerleggen is het de vraag of het de ideale game is voor een leuk avondje met vrienden op de bank. Zelf een band als Queen kan deze twijfels niet weghalen…

 

Review - Let's Sing Queen
Wat ons betreft een leuke game voor verjaardagen en feestdagen, daarna gaat hij weer de kast in.
Verdict6.5
+ Punten
  • Queen
  • 30 originele videoclips om te bekijken
- Punten
  • Simpele layout
  • Bijna geen replay value
6.5Verdict