PS4Headset header
Goede headsets zijn voor een gamer die vooral multiplayer games speelt een must. Voor een paar tientjes zijn er al headsets te koop, maar zoals je dan ook wel kan verwachten is de kwaliteit van deze headsets niet bepaald hoog. Zo loop je bij de goedkopere headsets tegen gebrekkig geluid aan, of de microfoon is zo slecht dat je praktisch moet schreeuwen om gehoord te kunnen worden. Dan hebben we het nog niet eens over duurzaamheid, geluidsdichtheid en comfort. Als een gamer die 8 jaar World of Warcraft heeft gespeeld, daarnaast ook nog Modern Warfare 3 en diverse Splinter Cell, heb ik in die tijd vele headsets versleten. Waarvan Creative Labs World of Warcraft Geluiddichte Gaming Headset nog mijn duurste was. Deze headset was prima, maar als ik terug kijk op mijn periode in World of Warcraft en dan vooral het gebruik van deze headset tijdens diverse raids moet ik zeggen dat de headset voor mij niet optimaal was. Na een paar uur was ik de headset dan zat. Dit was voornamelijk vanwege het comfort.  Op de PlayStation 3, gebruikte ik voornamelijk een oortje als headset. Ook deze zat niet super lekker en  daarnaast brak het geluid regelmatig op, waardoor ik niet goed werd verstaan en vice versa. Met het uitkomen  van de PlayStation 4 liepen gamers tegen het probleem aan dat hun headsets niet meer werkte. Er wordt wel een headset meegeleverd die je in je controller moet pluggen, maar echt ideaal zijn ze niet.

PS4Headset1

PlayStation Wireless Stereo Headset 2.0

Nu zo’n 2,5 maand na de release komt Sony met hun nieuwe headset de PlayStation Wireless Stereo Headset 2.0. Toen Sony deze headset had aangekondigd was ik hier vrij sceptisch over. Maar hoe meer ik er over te weten kwam, hoe enthousiaster ik werd. Was dit dan toch een potentiële topper?

PS4Headset2Design

Het eerste wat opvalt is het design.  De headset maakt met zijn strakke design en zwart/blauwe kleur gelijk indruk. Daarnaast is de microfoon geïntegreerd in de headset en kan deze opgevouwen worden, waardoor deze makkelijk is op te bergen in het bijgeleverde tasje.  Daarnaast heb je in de oorkussens ruimte om zo je oorschelp beter kwijt te kunnen, waardoor de headset zeer comfortabel aanvoelt.

Geluid

De headset is met zijn 7.1 virtual surround sound echt een geweldige ervaring. Niet alleen bij meerdere games, maar ook bij Dvd’s en Blu-rays die 7.1 dolby surround geluid ondersteunen. Uiteraard kan je er ook voor kiezen het virtual surround effect uit te zetten doormiddel van de VSS-toets. Daarnaast heeft de headset de mogelijkheid om de audiomodus aan te passen. Mode 1 stelt de headset in op de standaardmodus en mode 2 stelt de headset in op bassboostmodus. Daarnaast kan je mode 2 overigens volledig aanpassen naar jouw voorkeuren via de Headset Companion-app voor de PS4 en PS3. Deze kan je vinden de PlayStation Store.

 

PS4Headset4Verdict

Als je een goede headset zoekt is de PlayStation Wireless Stereo Headset 2.0 zeker een goede aankoop. De headset zit zeer comfortabel, is licht van gewicht en het geluid is mede dankzij 7.1 virtual surround sound een geweldige aankoop. De headset is te gebruiken op de PlayStation 4, PlayStation 3, PlayStation Vita, PC/Mac en diverse mobiele apparaten. Tot slot heb ik een enkel puntje van kritiek. De USB-kabel die je nodig hebt om de headset op te laden is namelijk vrij kort waardoor je dan beperkt bent in je bewegingsruimte.

* De headset is getest op de PlayStation 4 en PC.