the_walking_deadClementine! De mensen die de arcade game hebben gespeeld weten precies wie ik hiermee bedoel. En nadat ik zelf maximaal van The Walking Dead game heb genoten en ook nog eens fan ben van de ZEN Pinball tafels, dan is dit wat mij betreft een perfecte combinatie van deze twee games.

We hebben zelf maar al te veel te doen met Clementine, het meisje dat een hele goede rol in de serie, maar zal ze dat deze keer ook doen? En de arcade serie stond vol van de moeilijke keuzes, hoe zal dat in een pinball tafel worden verwerkt? Allemaal dingen die bij mij naar boven komen op het moment dat ik de game speel. Dit zijn namelijk de dingen die mij namelijk erg deed uitkijken naar de volgende episode van de game reeks.

En dan hebben we de tafel voor ons staan, we zien dat de manier van tekenen gelijk is aan de serie, iets wat ik als erg prettig vind en doet me echt denken aan de serie. Daarnaast zie ik veel, maar dan ook veel dingen op de tafel waardoor ik mij al ga afvragen of deze tafel misschien niet te druk is om alle episodes van seizoen 1 in 1 tafel te stoppen. En dat is dan ook iets waar ik meteen het overzicht mee verlies. Ik zie namelijk allemaal kleine teksten op de tafel voorbij komen waardoor ik niet echt een heel duidelijk beeld krijg wat ik precies hoor te doen per aflevering.

Naast het feit dat het allemaal heel erg vol, druk en soms rommelig overkomt krijg je in ook nog te maken met het element duister (de nacht) waardoor bijna alle lampen op de tafel uitgaan en er een donkere laag over de tafel komt te liggen. Dit klopt natuurlijk met de omstandigheden van de game, maar in de tafel is dit niet iets wat ervoor zorgt dat het duidelijk word en dus ervoor zorgt dat het nog moeilijker wordt om het verhaal goed te volgen, dat synchroon zou moeten lopen aan de game.

Grafisch is het natuurlijk een tafel die je wel laat genieten, je hebt veel animaties, veel verschillende soorten elementen uit de game, bekende personages en zo gaat de lijst maar door. Dus je krijgt daardoor wel het idee dat het een leuke portal van de game naar een pinball tafel.

Mocht je dus echt fan zijn van de reeks en ook van pinball mogen houden, dan is het zeker een tafel om eens te proberen. Persoonlijk vind ik wel dat het vanwege de duistere looks en de hoeveelheid mogelijkheden die de game met zich meebrengt kan ervoor zorgen dat je soms het overzicht kwijt raakt tijdens het spelen. Maar het feit dat het een samenwerking is met TellTale Games, inclusief de originele stemmen en het verhaallijn zorgen er wel voor dat je toch aardig wat herkenningspunten in de game zult tegenkomen.

The Walking Dead is beschikbaar voor de PlayStation Vita, PlayStation 3,PlayStation 4, Xbox 360, Xbox One, Wii U, iOS, Android, PC en Mac.

Review - ZEN Pinball 2: The Walking Dead
Verdict6
6Verdict