Zen-Pinball-2-Football-Super-LeagueZen Studios is constant bezig om ons nieuwe tafels voor de schotelen, ze hebben ons vele soorten verschillende tafels gebracht de afgelopen jaren. Zo hebben we veel kunnen genieten van de Marvel tafels, maar ook van de Star Wars tafels. En om eerlijk te zijn was ik al tevreden met het aantal tafels dat Zen voor ons heeft ontworpen. Toen we dachten dat we genoeg hadden kregen we ineens de Super League Football tafels te zien en we moeten zeggen dat ze een nieuwe tafel hebben neergezet met een afwijkende, maar geslaagde opzet.

Inmiddels is deze DLC te downloaden en voor een aantal euro’s ben je al bezit van deze DLC. Je krijgt de tafel zelf en daarnaast kun je nog kiezen uit diverse tafels zoals Arsenal, Liverpool FC, FC Barcelona, Real Madrid C.F., A.C. Milan, Juventus Football Club, A.S. Roma, en een eigen Zen Studios FC. Voor nu althans, de kans is groot dat er nog meer aankomen.

En voor iedereen die het zich afvraagt, de opzet zal niet veranderen per team, het zijn met name de clubkleuren, de mascotte, de kleur van de tafel het clublied. En aan de linkerkant van de tafel zien we de mascotte van elke club tot leven komen. Je zult ze met name zien dollen met de bal langs ze zijlijn, en hoe beter jij het doet hoe mooier de trucjes worden die worden uitgehaald door de mascotte.

De Super League Football speel je met het team dat je van te voren kiest en daarna ga je een kleine competitie aan met de andere teams. Dit doe je door 90 minuten (geen echte minuten hoor 😛 ) tegen ze te voetballen en zoveel mogelijk doelpunten te maken (het doel bereiken doe je om via een ramp daar te komen) en de tegenstander van het scoren af te houden. Daarnaast zijn er nog een aantal momenten in het spel waardoor je automatisch een multi-ball krijgt, zoals tijdens de rust, als je scoort. Als je denkt de tafel te slim af te zijn als je met 1-0 voorstaat, dat gaat helaas niet zo makkelijk. Als je niks doet en de tijd voorbij laat gaan terwijl je de bal ergens met je flipper tegenhoud, dan gaat de tafel er voor zorgen dat het een tegendoelpunt maakt. Die kun je alleen stoppen door te flipperen.

Super League Football_Juventus

Oordeel

Los van het voetbal thema en de wedstrijdelementen in het spel zijn het redelijke standaard tafels, het zal dan ook met name de voetbal fans aanspreken en helemaal als je favoriete team er tussen zit. Ook het feit dat je nu dus in een kleine competitie tegen elkaar speelt maakt het net leuker, al is het best lastig om de hele competitie uit te spelen. Mocht je balen omdat je team er nog niet tussen zit, Zen heeft al laten weten dat er nog genoeg andere teams interesse hebben om in deze DLC te worden opgenomen. Enige nadeel is dat je elke team opnieuw moet kopen en dat het dus aardig prijzig word mocht je alle teams willen kopen.

365Gaming Verdict: 7

 

Review - Zen Pinball 2: Super League Football
Verdict7
7Verdict